Παρασκευή, 06/12/2019

Η επιστολή Τσακαλώτου στο ΔΝΤ για νέο δάνειο

Επιστολή με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση ζητά νέα δανειοδότηση από το ΔΝΤ απέστειλε στην Κριστίν Λαγκάρντ ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επιστολή με την οποία η Ελληνική κυβέρνηση ζητά νέα δανειοδότηση από το ΔΝΤ απέστειλε στην Κριστίν Λαγκάρντ ο υπουργός οικονομικών. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει στην επιστολή του την δέσμευση των ελληνικών αρχών να εφαρμόσουν πολιτικές ενδυνάμωσης της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και προβλέπει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου η ελληνική οικονομία επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης.

Στην επιστολή, η οποία εστάλη χθες και φέρει την υπογραφή του, ο υπουργός δηλώνει: «Κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου 2015, σας ενημερώνουμε ότι αιτούμεθα μίας νέας δανειακής διευκόλυνσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει στην Κριστίν Λαγκάρντ ότι « οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν μία σειρά από πολιτικές, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο, διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.». Παράλληλα εκφράζει την εκτίμηση ότι «θα χρειαστεί αρκετός χρόνος πριν η ελληνική οικονομία μπορέσει να ανταποκριθεί και να επιστρέψει σε ένα δυναμικό και βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.»

πηγή: thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ