Συντροφικά “μαχαιρώματα” …

Γράφει η Ανδριάνα Σολδάτου

Πέρασαν δέκα ημέρες από τότε που σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε την μεγάλη νίκη του ΟΧΙ στο πρόσφατο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά και κόντρα στο Mediaκο και πολιτικό κατεστημένο, όλου του κόσμου θα έλεγα γιόρταζαν την μεγάλη νίκη στα στενά της Πρέβεζας … Από τότε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης άλλαξαν πολλα, για να μην πω τα πάντα!Όλοι περίμεναν ότι για τον Πρωθυπουργό της χώρας η μεγάλη αυτή νίκη στο Δημοψήφισμα, όπου το 62% των πολιτών απαίτησε όχι αλλα μέτρα λιτότητας, θα ήταν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του.Τελικά όμως αποδείχθηκε περίτρανα ότι για την τρόικα το Δημοψήφισμα και η γνώμη του Ελληνικού Λαού δεν μετράει και έτσι ο Αλέξης Τσίπρας το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν μία τρύπα στο νερό, αφού ο ίδιος δεν άντεξε τις πιέσεις των θεσμών (για να μην κοροιδευόμαστε Τρόικα λέγεται) και λύγισε, υποχωρώντας σχεδόν σε όλα όσα εκείνοι απαίτησαν!
Και κάπως έτσι το ΟΧΙ του ελληνικού Λαού έγινε ΝΑΙ σε όλα του ΣΥΡΙΖΑ, παρέα με τα φιλομνημονιακά κόμματα.
Αυτή η παρέκκλιση του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος διέγραψε μονομιάς το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και όλη την αντιπολιτευτική του γραμμή που τον έφερε στην θέση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία φαίνεται πως έχει βαθιές ρίζες στην Νομαρχιακή της Πρέβεζας.
Η Νέα συμφωνία ή αλλιώς το 3ο Μνημόνιο με την υπογραφή της Αριστεράς και του Πρεβεζάνου Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι πλέον γεγονός και αυτό προκάλεσε τον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ(αν η λέξη διχασμός αντιπροσωπεύει ένα κόμμα με πάνω από 5 συνιστώσες)…
Ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας πήρε ανοιχτά θέση και κάλεσε τους βουλευτές Πρέβεζας να καταψηφίσουν το 3ο μνημόνιο. Ο Βουλευτής του κόμματος Κώστας Μπάρκας δεν υπάκουσε, είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και έτσι άρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα …
Χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα και ο ιδιαίτερος του Αντώνης Κυνηγός, μέχρι τελευταία στιγμή πίστευε πως ο Κώστας Μπάρκας θα ψηφίσει ΟΧΙ.
Είναι φυσικό λοιπόν η Νομαρχιακή Επιτροπή και μερίδα των ψηφοφόρων του να αισθάνονται προδομένοι από τον Κώστα Μπάρκα.
Αυτά σε πολιτικό επίπεδο…
Σε κοινωνικό όμως επίπεδο;;;Ενδιαφέρει την Νομαρχιακή Επιτροπή και τον Βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα να μάθουν τι περίμενε η κοινωνία από αυτούς;;;
Είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση τον κόσμο που ψήφισε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τους Κώστα Μπάρκα για Βουλευτή και Αλέξη Τσίπρα για πρωθυπουργό…
Πρόκειται για ένα κλειστό κλάμπ ανθρώπων που όσες παρεμβάσεις και αν έχουν κάνει στην κοινωνία της Πρέβεζας δεν έχουν αντίκρισμα. Άρα λοιπόν ούτε ο Κώστας Μπάρκας, ούτε και ο Αλέξης Τσίπρας οφείλουν της εκλογή τους στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι ίσως το μόνο κόμμα και ο μόνος πολιτικός που κατάφεραν με αυτή την πολυφωνία στον χώρο τους να δέσουν πολιτικά και από το 4% να εκτοξευθούν στο 37% και να πάρουν εντολή διακυβέρνησης.
Αυτό από μόνο του αποτελεί άθλο, αν όμως ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει με μια διαλυμένη κοινοβουλευτική ομάδα, χωρίς την δεδηλωμένη και ένα διχασμένο αντιμνημονιακό στην βάση του κόμμα, να κρατηθεί μια τετραετία και να φέρει εις πέρας το 3ο μνημόνιο, θα μείνει στην ιστορία.
Ως αναφορά το 3ο Μνημόνιο θα μου επιτρέψετε να έχω την άποψη πως είναι άλλη μία συνθήκη που συνεχίζει να κρατά την Ελλάδα ως μία δουλοπαροικία της Ευρώπης.
Άποψη μου είναι ότι μετά από 3 χρόνια, οπότε και θα λήγει το πρόγραμμα, θα οδεύουμε ολοταχώς και το 4ο μνημόνιο.
Μακάρι για την χώρα μας να διαψευσθώ …Αν διαψευσθώ και το αριστερό μνημόνιο βγάλει την Ελλάδα από αυτή την λαιμητόμο μία και καλή, τότε ο Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος ηγέτης τους 21ου αιώνα που κάτω από συνθήκες εξωτερικών και εσωτερικών “πραξικοπημάτων ” κατάφερε να κάνει την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα …
Για αυτό λοιπόν “συντρόφια”, ΥΠΟΜΟΝΗ…βάλτε για λίγο μέσα τα μαχαίρια!!!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites