Πέμπτη, 13/08/2020

Τα 4 επιμελητήρια Ηπείρου καλούν σε ενότητα!

Οι  Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Ηπείρου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις εξελίξεις και την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και ειδικά μετά την πρώτη μέρα της «αργίας» των τραπεζών, η οποία έφερε έντονα στην επιφάνεια όλα τα σημάδια της βαθιάς κρίσης που βιώνουν τόσο η οικονομία γενικά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ειδικότερα.

Με σημείο εκκίνησης την ανακοίνωση για δημοψήφισμα από την κυβέρνηση, άρχισαν να δρομολογούνται σειρά από οικονομικές κινήσεις κάποιες από τις οποίες ήταν στα όρια του πανικού, όπως η ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ. Ακολούθησε η αμηχανία και το πάγωμα της αγοράς, η απότομη περιστολή των καταναλωτικών δαπανών και το πάγωμα των επιχειρηματικών συναλλαγών. Η παύση της λειτουργίας των τραπεζών ήταν το ισχυρότερο κτύπημα που φυσικά βρήκε εντελώς ανέτοιμους αγορά, καταναλωτές, επιχειρήσεις, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Βασική απαίτηση των επιμελητηρίων της Ηπείρου είναι να λειτουργήσει, το γρηγορότερο ομαλά, η αγορά. Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να λειτουργήσουν ενωτικά για μια κοινή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Τα σημάδια αποδιοργάνωσης της αγοράς είναι ήδη από την πρώτη μέρα ορατά.

Πρέπει να αποφευχθεί ένα τεράστιο λάθος που μπορεί να γίνει κάτω από τις εφιαλτικές αυτές συνθήκες, και πρέπει να υπάρξει μια λύση, έστω και τώρα, για να αρχίσει και πάλι κάτω από τις δύσκολες συνθήκες να κινείται η οικονομία. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ