ΠΡΕΒΕΖΑ: Έπαιζαν σαν 20χρονοι οι παλαίμαχοι της Α.Ε.Κ-Μετά από 27 χρόνια φόρεσε ξανά τα κιτρινόμαυρα ο Σωτήρης Μαυροδήμος!

 Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Οι παλαίμαχοι άσοι της ΑΕΚ, ψηφίζουν… Νέα  Σινώπη Πρέβεζας και ‘ΟΧΙ’ στην ματαίωση μιας εκδήλωσης, που με αγωνία ετοίμαζαν εδώ και ένα μήνα τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων της περιοχής και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Χρήστος Τερζόγλου. Κόντρα  στο κλίμα αμφιβολίας και πόλωσης που έχει δημιουργηθεί στον ελληνικό λαό, με το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, ο Σύνδεσμος παλαιμάχων της ΑΕΚ, κατάφερε να συγκεντρώσει μια αξιοπρεπή αποστολή  για να μη ματαιωθεί μια εκδήλωση, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για 4 και 5 Ιουλίου.  Όμως οι πολιτικές εξελίξεις το πήγαν μια ημέρα πίσω. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλοί  από τους παλαίμαχους της ΑΕΚ να μη συμμετέχουν τελικά στην αποστολή, που έφθασε χθες βράδυ με το πούλμαν της ΑΕΚ, από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και απέναντι από το οικόπεδο που θα δημιουργηθεί και πάλι το γήπεδο της ΑΕΚ . Η «Αγιά Σοφιά».

Αρχικά  υπήρξε σκέψη οι εκδηλώσεις και ο ποδοσφαιρικός αγώνας να αναβληθούν. Όμως οι άοκνες προσπάθειες των Λάμπρου Γεωργιάδη, που κατάγεται από τη Νέα Σινώπη, αλλά και του Μιχάλη Σιμιγδαλά και κόντρα στο κλίμα απογοήτευσης των ημερών, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αξιοπρεπής αποστολή, που εκπροσώπησε την ΑΕΚ.

 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λοιπόν η ομάδα των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, βρέθηκε στη Νέα Σινώπη στην Πρέβεζας. Μια περιοχή, που η ΑΕΚ κυλάει στις φλέβες των κατοίκων της!  Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τους περίπου 800 κατοίκους που έχει το γραφικό χωριό της Πρέβεζας, οι 700(!) είναι φίλοι της «Ένωσης». Και όταν μια ΑΕΚοκρατούμενη περιοχή, όπως η Νέα Σινώπη, καλεί τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, που έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας της Μικρής Χριστίνας από το Νεοχώρι, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου βετεράνων άσων της ΑΕΚ, δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν.   Πολύ δε περισσότερο, όταν μεσολαβεί ο Πρεβεζάνος σε καταγωγή Λάμπρος Γεωργιάδης, που έχει τιμήσει και με το παραπάνω την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και τώρα τους παλαίμαχους της ΑΕΚ, συμμετέχοντας σε όλα τα παιχνίδια τους και κρατώντας τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ τους με 251 γκολ!

Η έκπληξη Μαυροδήμου!
Όπως εύλογα καταλαβαίνει κάποιος, στο γήπεδο  Νέα Σινώπη, βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι από τέσσερις γενιές της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.  Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός,Σωτήρης Μαυροδήμος που τίμησε την φανέλα της ΑΕΚ την δεκαετία του 1980, και οι φίλοι της ΑΕΚ τον θυμούνται από το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στο οποίο έπεσε αναίσθητος για 5 ολόκληρα λεπτά έπειτα από σύγκρουσή του με τον παίχτη της αντίπαλης ομάδας Φαμπιάτο, κάνοντας όλο το γήπεδο να ξεσπά σε κλάματα αφού ο χρόνος περνούσε και κανείς δεν πίστευε ότι θα γυρίσει στην ζωή.Την αποστολή, συνόδευσε και ο «πατέρας»- όπως όλοι τον φωνάζουν-Κώστας Μάρκου, που η ιστορία και η προσφορά του στην ΑΕΚ, επιβραβεύτηκε με την ανάληψη  θέσεως στο διοικητικό συμβούλιο του  σωματείου.

 Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελούνταν από τους :: Στέλιος Σεραφείδης, Κώστας Νεστορίδης, Αρης Τσαχουρίδης,  Μίμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Καραφέσκος, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Νίκος Σεβαστόπουλος,  Γιάννης Σπυρόπουλος, Χρήστος Αντωνόπουλος, Ντίνος Χάνιος, Απόστολος Τόσκας, Χρήστος Αρδίζογλου, Χρήστος Καλαϊτζίδης, Μιχάλης Πιθαρούλης, Γιώργος Κούτουλας,  Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς.

 Ο Α.Ο Θύελλας Σινώπης,  είναι ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας και οι παλαίμαχοι του, δημιουργήθηκαν σχετικά πρόσφατα.  Πρόεδρος και προπονητής στην ομάδα παλαιμάχων της Θύελλας, θα είναι ο Χρήστος Τερζόγλου, αφού ο Σπύρος Μαλεζόγλου, που ήταν τόσα χρόνια δεν μπορεί πλεόν. Την ομάδα, αποτελούν οι Βασίλης Παναγιωτίδης , Βασίλης και Νικηφόρος Κριμιτζόγλου,  Αναστάσιος Φούντογλου, Βασίλης Σαλμάς. Δημηρτρηε και Φωτης Καρασάβας, Κώστας Τεραίκογλου, Περικλης Ιωάννου, Στέλιος Κελάσογλου, Ιωάννης Παπαδόπουλος (πιθανή αρχική ενδεκάδα), Δημήτρης Σαλμάς, Πάνος Μόσχος, Ναπολέων Νάκος, Δημήτρης  και Κώστας  Μηχαϊλογλου, Πέτρο Τζίμας,  Χαράλαμπος Γεωργίου και Κώστας Καραγιαννίδης.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε με σκορ 1-3


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites