Preveza Jazz Festival: Κάθε χρόνο και καλύτερο, κάθε χρόνο και μεγαλύτερο!

 Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Preveza Jazz Festival Γιώργος Μήτσιος, ο Αντιπεριφεριάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος και οι εκπρόσωποι μουσικών σχημάτων που θα συμμετέχουν στο Jazz Festival της Πρέβεζας.
Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη χρονιά φέτος τόσο το Preveza Jazz Festival, όσο και το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που θα γίνει αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και είναι οι μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Νομό Πρέβεζας που το Υπουργείο βάζει την … “σφραγίδα” του!

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου μίλησε για ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός το οποίο συμβάλει στην προβολή τόσο της Πρέβεζας, όσο και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως το Preveza Jazz Festival είναι μια σοβαρή προσπάθεια της Περιφέρειας και του Δήμου αλλά και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που κάθε χρόνο πρωτοστατεί στην διοργάνωση, να γίνει γνωστή η περιοχή μας. Εξέφρασε την ελπίδα το Preveza Jazz Festival να γίνει ένας πολύ δυνατός θεσμός.

 Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Festival κ. Γιώργος Μήτσιος τόνισε πως πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν άξιοι συμπολίτες μας ευχαριστώντας τους για την συνολική βοήθεια που έχουν προσφέρει όλο αυτό το διάστημα που δουλεύουν μαζί για να γίνει αυτό το γεγονός.Αναφέρθηκε στην ποιοτική και ποσοτική διαφοροποίηση των τελευταίων ετών που το festival είναι τριήμερο. Τόσο τα σχήματα όσο και οι καλλιτεχνικές παρουσίες δείχνουν πως το Preveza Jazz Festival γίνεται κάθε χρόνο καλύτερο και μεγαλύτερο.Γεγονός είναι πως για να παρακολουθήσει την συμμετοχή της Ιρλανδέζικης μπάντας στο Preveza Jazz Festival στην Πρέβεζα θα βρεθεί ο Ιρλανδός Αναπληρωτής Πρέσβης.Μια επίσης σημαντική εξέλιξη είναι, ότι από φέτος υπάρχει επίσημη συνεργασία του Preveza Jazz Festival και της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων γεγονός που εξασφαλίζει την παρουσία ακόμα μεγαλύτερων σχημάτων. Ο κ. Μήτσιος δεν παρέλειψε να εξάρει την συμβολή όλων των φορέων που κάθε χρόνο συμβάλουν στην διοργάνωση κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού Πρέβεζας κ. Κώστα Μπάρκα για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε ώστε το Preveza Jazz Festival να πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.Σημαντική είναι και η συμβολή καταστημάτων της πόλης μας τα οποία μέσα σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση βρήκαν το κουράγιο να στηρίξουν οικονομικά αυτό το πολιτιστικό γεγονός.

 Ο Εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας κ. Κορωναίος τόνισε πως το Preveza Jazz Festival είναι ένα πανελλήνιο πολιτιστικό γεγονός αφού μετά το Jazz Festival της Τεχνόπολις, το festival της Πρέβεζας είναι το δεύτερο στην Ελλάδα, ενώ εξήρε τον μην κερδοσκοπικό οργανισμό του Festival για το γεγονός ότι σηκώνουν στις πλάτες τους ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα.Αναφέρθηκε επίσης στα απτά αποτελέσματα του festival κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Μουσικό σχολείο Πρέβεζας, το οποίο συμμετέχει και αυτό με 5μελές σχήμα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας λέγοντας πως σαν Δήμος χαιρετίζουν αυτή την προσπάθεια αφού ο πολιτισμός είναι η μόνη διέξοδος.

 Ο κ. Τσούκης εκ μέρους του Μουσικού σχολείου εξέφρασε την χαρά του που για τρίτη χρονιά το σχολείο συμμετέχει στο Jazz Festival, ανοίγοντας μάλιστα την αυλαία.

Ο Εκπρόσωπος της Γερμανικής Μπάντας δήλωσε χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετέχει στο 13 Jazz Festival της Πρέβεζας, ενώ του αρέσει πολύ το Πρεβεζάνικο Περιβάλλον και οι άνθρωποι ευχαριστώντας τους υπεύθυνους για την πρόσκληση και την φιλοξενία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites