Σημαντική επιτυχία γνώρισε η ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία» που διοργάνωσε ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιουνίου το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Φιλιππιάδας η ημερίδα με θέμα: «Εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία» την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.
Ο προϊστάμενος του τμήματος ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων κ. Γιάννης Παπαχρήστου, που ήταν ο  ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε σε κάθε μία ξεχωριστά, στις εξαρτήσεις που παρατηρούνται στην εφηβική ηλικία (αλκοόλ, κάπνισμα, τζόγος, διαδίκτυο, ναρκωτικά). Επισήμανε τις ομοιότητες που έχουν αυτές μεταξύ τους, τονίζοντας ότι το κοινό και έντονο στοιχείο που παρουσιάζουν είναι το ότι επηρεάζεται η ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου αλλά και πάρα πολύ βασικοί τομείς της ζωής του, η επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική του ζωή αλλά και η σωματική του κατάσταση. Υπογράμμισε επίσης την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της οικογένειας στην πρόληψη αλλά και στην αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής διαδικασίας. Στους παραβρισκόμενους που αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσά τους ήταν και γονείς από όμορους Δήμους (!) μετά το τέλος της ομιλίας και τον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο που ακολούθησε, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής ενημέρωσης των γονέων πάνω σε αυτά τα ζητήματα, ώστε να μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από κάθε είδους εξάρτηση και να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις. Τόνισε επίσης ότι οι πρωτοβουλίες του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν.
Την ημερίδα, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν: Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παπαβασιλείου Βασίλης και Γκάρτζιος Χρήστος, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κες Γάλλιου Μαρία, Ξώνα Γεωργία, Αναστασία Καραπάνου, ο κ. Κάλλης Θεόδωρος, η πρόεδρος του Τ.Σ. Φιλιππιάδας κα Χουλιάρα, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πολυσταφύλου κ. Μπακόλας Χρήστος και αρκετοί γονείς.
Ο Δήμος Ζηρού ευχαριστεί ιδιαίτερα το ΚΕΘΕΑ και τον κ. Παπαχρήστου για την συνεργασία στην επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης, όπως και το τηλεοπτικό κανάλι ΑΡΤ TV για την κάλυψη.      


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Aναβίωσαν το παραδοσιακό «Καγκελάρι» οι Παπαδιώτες

03/05/2019, 11:17 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την “Διατροφή στην Παιδική ηλικία” από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζηρού

15/11/2018, 3:07 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

08/09/2018, 3:42 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Μέχρι τη Δευτέρα 20 Αυγούστου οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

17/08/2018, 10:52 πμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Η παράδοση συναντάει τη γεύση στο 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας στο Θεσπρωτικό

22/07/2018, 12:11 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

14/07/2018, 5:09 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σε λειτουργία ο νέος Σταθμός του ΚΤΕΛ Πρέβεζας στην Φιλιππιάδα

19/06/2018, 3:44 μμ

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ

Θεσπρωτικό : Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο Γυναικών

23/05/2018, 10:42 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites