“Σουρωτήρι” τα σύνορα της Ηπείρου!

✔ Κυκλώματα ναρκωτικών, λαθρέμποροι και πάσης φύσεως κακοποιοί μπαινοβγαίνουν καθημερινά και αλωνίζουν ολόκληρη τη χώρα
✔ Ξανασχεδιάζει τώρα το Υπουργείο την αστυνόμευση της υπαίθρου

 • Η μεγάλη «πληγή» της Ηπείρου, η ελλιπής αστυνόμευση της περιοχής και κυρίως της παραμεθόριας, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γ. Γ. Δημόσιας Τάξης Δημ. Αναγνωστάκη, ο οποίος περιόδευσε τέλη της εβδομάδας σε όλη την Ήπειρο.
Κατά την εδώ παραμονή του είχε επαφές και συναντήσεις με ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και βουλευτές της Ηπείρου. Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα είχε πολλούς σταθμούς, μέσα σ’ ένα διήμερο και κεντρικό θέμα της ήταν η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία προχωρά με ρυθμούς… χελώνας!

Δεν βιάζεται!..
Ο Δημ. Αναγνωστάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Ήπειρο – εξάλλου τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας (ληστείες, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, επικίνδυνοι κακοποιοί με διεθνή εντάλματα), αποδεικνύουν ότι τα σύνορα της Ηπείρου έχουν γίνει… σουρωτήρι, αν κι έδειξε να μην… βιάζεται ιδιαίτερα, δικαιολογώντας την άσκοπη αυτή καθυστέρηση, στο ότι επιδιώκεται η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο, θα έπρεπε να γνωρίζει ο Γενικός Γραμματέας ότι οι τοπικές κοινωνίες εδώ και πολύ καιρό επειγόντως (!) ζητούν ουσιαστικά μέτρα φύλαξης των περιοχών τους, με ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και των Στρατιωτικών Φυλακίων.

Με τους Δημάρχους του Ν. Ιωαννίνων
Στην συνάντηση που είχε στα Γιάννενα με τους δημάρχους του Νομού (Θωμά Μπέγκα Ιωαννίνων, Χρήστο Ντακαλέτση Δωδώνης, Βασίλειο Σπύρου Ζαγορίου, Μιχάλη Πλιάκο Ζίτσας, Ανδρέα Παπασπύρου Κόνιτσας,  Κωνσταντίνο Τζαφέα Μετσόβου και Κωνσταντίνο Καψάλη Πωγωνίου), τέθηκαν τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και κυρίως οι απομακρυσμένες περιοχές, αυτές κοντά στα σύνορα. Μάλιστα οι δήμαρχοι πρότειναν και την παραχώρηση συγκεκριμένων κτιρίων, ώστε να δημιουργηθούν νέες δομές από την Αστυνομία.

Για το ανθρώπινο δυναμικό…
Σε δηλώσεις του ο Γεν. Γραμματέας ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος  είναι «να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους πόρους, να ενισχύσουμε κάποια αστυνομικά τμήματα, έτσι ώστε να έχουμε εμφανή και αποτελεσματική αστυνόμευση», ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει βιασύνη (!) γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος.
Από την άλλη, ήταν εύστοχη η παρατήρηση που έκανε ότι «σε πολλές περιπτώσεις, σε τμήματα ή σταθμούς με μικρή στελέχωση, καταλήγουμε να φυλάμε το κτίριο ή την ταμπέλα, χωρίς να προσφέρουμε πραγματικά υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες». Μια διαπίστωση βέβαια που απλώς λέγεται συχνά, χωρίς να γίνεται κάποια κίνηση για ν’ αλλάξει, μιας και δεν είναι τωρινό φαινόμενο.

Ο Θ. Μπέγκας
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας ζήτησε την αστυνόμευση και στα αστικά κέντρα, τονίζοντας ότι «ο Νομός Ιωαννίνων είναι ένας ευαίσθητος νομός, είμαστε σύνορο της χώρας με τις ιδιαιτερότητές του, ταυτόχρονα είμαστε και μια περιοχή εισόδου στη χώρα και γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία. Θέλουμε την ενδυνάμωση της αστυνομίας στην περιοχή. Όχι μόνο στα σύνορα, αλλά και στα αστικά κέντρα υπάρχει μια ανάγκη σημαντική, ειδικά στην πόλη των Ιωαννίνων…».

Με τον Αλ. Καχριμάνη
Το πρωί του Σαββάτου ο Δημ. Αναγνωστάκης επισκέφθηκε και το Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, όπου και εκεί συζητήθηκαν τα προβλήματα στην περιοχή της Ηπείρου, για τα οποία ο Γ.Γ. δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα λυθούν.
Η περιοδεία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης ξεκίνησε την Παρασκευή από την Πρέβεζα, συνεχίστηκε στην Άρτα, ακολούθησαν τα Γιάννενα και μετά η Ηγουμενίτσα. Στις επισκέψεις του είχε συναντήσεις με αξιωματικούς της Αστυνομίας, δημάρχους και βουλευτές, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Με έμπειρους άνδρες
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Γεν. Γραμματέα πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την παρουσία του Υπ. Άμυνας Π. Καμμένου στην περιοχή, ο οποίος «ιδίοις όμμασι» διαπίστωσε την μεγάλη ανασφάλεια που υπάρχει κυρίως στα παραμεθόρια  χωριά.
Το πρόβλημα αναζητά ριζικές λύσεις, με γενναία ενίσχυση των περιοχών από έμπειρο αστυνομικό και στρατιωτικό προσωπικό.  Καλοί οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες και οι δόκιμοι αστυνομικοί, ωστόσο απαιτείται επάνδρωση κυρίως με «πρώτης γραμμής» έμπειρους αξιωματικούς, που είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να έρθουν αντιμέτωποι με τα επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία που αλωνίζουν τα σύνορα της Ηπείρου.
Πιο αποτελεσματικές ακούγονται οι τακτικές ασκήσεις των Ειδικών Μονάδων, ιδιαίτερα των Καταδρομέων και η παρουσία εναέριων μέσων σε όλες τις περιοχές, όπως ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος. Αρκεί κι αυτές οι εξαγγελίες να μην μείνουν στα λόγια…
Πρωινός Λόγος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites