Επίσκεψη του Γ.Γραμ.Δημόσιας Τάξης στην Πρέβεζα – Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο

Θέματα  που αφορούν την αστυνόμευση  της  περιοχής αλλά και την δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας στις σχέσεις της αστυνομίας με τους πολίτες, συζητήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πρέβεζας  με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του βουλευτή Κωσταντίνου Μπάρκα, των Δημάρχων Πρέβεζας  Χρήστου  Μπαϊλη, Ζηρού Νίκου Καλαντζή και Πάργας Αντώνη Νάστα, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου  Γεωργίου Καραϊτση, του Αστυνομικού Διευθυντή Πρέβεζας Ευάγγελου Βόγλη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Το Δημαρχείο της Πρέβεζας ήταν ο δεύτερος σταθμός για τον κ.Αναγνωστάκη ο οποίος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην περιοχή  από το κτίριο της αστυνομίας όπου είχε συνεργασία με τα στελέχη της τοπικής αστυνομίας.
Στην σύσκεψη του Δημαρχείου  ο Γενικός Γραμματέας κατέγραψε τα ζητήματα που έθεσαν οι αιρετοί ενώ παρέθεσε και ο ίδιος στοιχεία για τη νέα πολιτική που θα ακολουθήσει το Υπουργείο έτσι ώστε η αστυνόμευση να γίνει πιό αποτελεσματική.
Ο κ.Αναγνωστάκης απαντώντας στο θέμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, ανέφερε ότι όντως υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός ο οποίος όμως έχει  ως στόχο να πετύχει καλύτερη διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων κι όχι να διατηρήσει  τμήματα που έχουν μόνο την ¨ταμπέλλα΅και δεν παρέχουν καμία υπηρεσία.
΅Σε κάθε περίπτωση   το τελικό πλάνο  θα σχεδιαστεί  με την συνεργασία των φορέων και αφού προηγηθεί διαβούλευση¨ανέφερε ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να παρθούν βιαστικές ή ερήμην των   τοπικών παραγόντων αλλά και των τοπικών κοινωνιών ,αποφάσεις.
Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους  επισημαίνοντας ότι η συνεργασία θα  είναι διαρκής .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας   Χρήστος Μπαϊλης από την πλευρά του, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία θα είναι συνεχής ενώ έθεσε υπόψη του  κ.Αναγνωστάκη ιδιαίτερα το  θέμα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμηματος Λούρου  ( το οποίο εξυπηρετεί μια  ζώνη με μεγάλο κυκλοφορικό φόρτο αλλά και  απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες όπου διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι) ζητώντας επίσης και την εντατικότερη αστυνόμευση της παράκτιας ζώνης  ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Στράτος Ιωάννου για τον χαρακτηρισμό του μνημείου Ζαλόγγου ως Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

23/06/2021, 4:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας πραγματοποιεί εξόρμηση στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου

23/06/2021, 11:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επανεκκίνηση εστίασης : Σημεία προσοχής στην υποβολή αίτησης χρηματοδότησης

23/06/2021, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην ΕΡΤ εκπροσώπησε την ΟΕΦΕ για τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων η Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου

22/06/2021, 8:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απορρίφθηκε αίτημα γονέων για ίδρυση 3ου Τμήματος στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου

22/06/2021, 7:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με Ελευθερία Αρβανιτάκη και άλλα μεγάλα ονόματα το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι

22/06/2021, 3:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites