Προχωρούν ολοταχώς οι διαδικασίες αναστύλωσης του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας

Στις κοινές ενέργειες για την αναστήλωση του Γεφυριού Πλάκας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ΟΤΑ, τεχνικούς και συλλογικούς φορείς της Ηπείρου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Β. Τζουμέρκων και άλλων φορέων, για τις διαδικασίες αναστήλωσης του Γεφυριού. Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών (ταχύτερη δυνατή έναρξη και ολοκλήρωσή τους πριν το τέλος του 2016),  τη σύσταση της Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης των εργασιών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που θα αναλάβει τη διαχείριση των δωρεών, υλικών και χρηματικών, για τις εργασίες αναστήλωσης.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού έδωσε εντολή φορέας υλοποίησης του έργου να είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Σε πρώτη φάση μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε τη διάνοιξη δρόμου στην κοίτη του ποταμού για να προσεγγίσουμε τα βάθρα του γεφυριού. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν τηλεσκοπικό γερανό, ενώ επίσης θα απαιτηθούν γεωτρήσεις για να δούμε τα θέματα των πασσαλώσεων. Την επίβλεψη έχουν οι Επιστημονικές Επιτροπές του Ε.Μ.Π. και εμείς ως φορέας θα συντονίζουμε τις διάφορες δράσεις. Από εσάς (σ. Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου) ζητώ την πρώτη έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης με το ποσό των 100.000 ευρώ, ώστε να ‘τρέξουν’ οι διαδικασίες. Για να μην χάσουμε χρόνο γιατί η αναστήλωση του Γεφυριού είναι ένα στοίχημα για εμάς».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites