Δημιουργείται δίκτυο φορητών απινιδωτών με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και τη συνδρομή επιχειρήσεων και φορέων

Θετικά ανταποκρίνονται φορείς και επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο η Περιφέρεια Ηπείρου για την προσφορά φορητών απινιδιτών προκειμένου να τοποθετηθούν σε μαζικούς χώρους συνάθροισης, εργασίας και άθλησης, για την αντιμετώπιση αιφνιδίων καρδιακών επεισοδίων.

Σήμερα έγινε η τοποθέτηση απινιδωτή, προσφορά της εταιρείας ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για τυχόν περιστατικά εντός του κτιρίου, αλλά και για άλλα που μπορούν να συμβούν στον εξωτερικό -πολυσύχναστο -χώρο του. Η ίδια εταιρεία έχει προσφέρει και δεύτερη συσκευή, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί απινιδωτές  στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων (προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων) και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου (προσφορά των επιχειρηματιών Αφών Ντόβα).

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  πρόκειται να γίνει παραλαβή απινιδωτών  που προσφέρουν η τεχνική εταιρία “ΑΡΛΕΤΟΣ ΑΤΕΕ” (με προορισμό αθλητικές εγκαταστάσεις), ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων (για το Δικαστικό Μέγαρο), η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ενώ αναμένονται θετικές απαντήσεις και από άλλες επιχειρήσεις.

Η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει το κόστος συντήρησης των συσκευών καθώς και την εκπαίδευση εργαζομένων στη χρήση τους. Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης τοποθέτησης απινιδιτών στην Π.Ε. Ιωαννίνων, από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη  Οδ. Πότση και σε συνεργασία με τους κατά τόπους Αντιπεριφερειάρχες, η πρωτοβουλία θα επεκταθεί και στις άλλες τρεις περιφερειακές ενότητες.

Η σημασία ύπαρξης και  χρήσης  απινιδωτών σε δημόσιους χώρους  και της προσφοράς  επιχειρήσεων και φορέων, υπογραμμίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια τοποθέτησης της συσκευής στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

 Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  χαρακτήρισε την πρωτοβουλία “πολύ χρήσιμη”.  “Αναζητήθηκαν – συνέχισε- επιχειρηματίες, σύλλογοι και φορείς ώστε να προσφέρουν απινιδωτές, για να βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή έναν συνάνθρωπό μας. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια τεράστια προσφορά εκ μέρους των επιχειρηματιών και φορέων που συμπαραστάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια, στους οποίους έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, πρόκειται για μια  πράξη  αλληλεγγύης και τη χρειαζόμαστε όλοι σαν παράδειγμα στην ανηφορική πορεία που τραβάμε και από την οποία είμαστε αγχωμένοι”.

Εκ μέρους της εταιρείας “Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ” η κ. Ελένη Παπαδοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων: “Η εταιρεία Νιτσιάκος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τα Ιωάννινα και δραστηριοποίηση σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε ως μια από τις προτεραιότητές μας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία με διάφορους τρόπους. Όπως προσφέροντας θέσεις εργασίας ακόμη και στις μέρες μας, αλλά και με διάφορες δωρεές. Έτσι λοιπόν ο κ. Θεόδωρος Νιτσιάκος όντας βαθιά ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας, προσφέρει αυτά τα δύο μηχανήματα, ελπίζοντας να βοηθήσει και να στηρίξει τους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη”.

Τη συνέχιση της πρωτοβουλίας στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων ανακοίνωσε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Οδυσσέας Πότσης: “Αυτή η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη θα επεκταθεί, μόλις ολοκληρωθεί στην Π.Ε. Ιωαννίνων, και στις άλλες Π.Ε.. Καλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια γιατί σώζουν ζωές. Ο απινιδωτής χρησιμοποιείται στο διάστημα που μεσολαβεί έως ότου έρθει το πλήρωμα του ΕΚΑΒ.   Και σήμερα ξεκινάμε από το Διοικητήριο της Περιφέρειας, όπου μαζί με τους εξυπηρετούμενους πολίτες, οι υπάλληλοι υπερβαίνουν τους 1000”.

Στην σημασία χρήσης ενός απινιδωτή για την αντιμετώπιση περιστατικών ανακοπής αναφέρθηκε ο χειρουργός – εντατικολόγος κ. Θανάσης Κιτσάκος: “Ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα που σώζει ζωές. Αν το συγκεκριμένο μηχάνημα, χρησιμοποιηθεί τα πρώτα δύο λεπτά ενός περιστατικού (ανακοπή), έχει πιθανότητες 60% για ανάνηψη. Αυτή τη στιγμή στην πόλη μας  η επιβίωση από ανακοπή είναι στο 5%. Σώζουμε έναν στους δέκα. Όπου υπάρχει  απινιδωτής και χρησιμοποιηθεί μέσα σε δύο λεπτά, η επιβίωση ανεβαίνει στο 70%. Δηλαδή στους δέκα σώζουμε τους επτά. Έχουμε δώσει βάρος στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, όπου ετησίως καταγράφονται  28.000 θάνατοι στην Ευρώπη. Από ανακοπή ο αριθμός φτάνει τους 350.000.Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία στην Περιφέρεια και στους ιδιώτες, που δώρισαν αυτό το μηχάνημα. Μαζί με το ΕΚΑΒ μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες στην χρήση του απινιδωτή, καθώς κανένας μη γιατρός δεν μπορεί  να το χρησιμοποιήσει”.

 Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ιωαννίνων Φ. Δρούγκας, ο Εψηφισμένος Πρόεδρος Ευ. Αθανασίου και ο εκπρόσωπος των Εθελοντών Σαμαρειτών Κ. Τσάγκας.  Σε δηλώσεις του ο κ. Ευ. Αθανασίου, σημείωσε: “Σε αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας ο Ροταριανός Όμιλος Ιωαννίνων και εκπληρώνοντας παράλληλα το κοινωνικό του έργο που εδώ και 40 χρόνια λειτουργεί στην πόλη, ήδη έχει τοποθετήσει έναν απιδινωτή στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων. Ένα κτήριο συνεχώς ανοιχτό στον κόσμο. Καλούμε και εμείς όσους μπορούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Όμως, οι απινιδωτές χρειάζονται εθελοντές, εκπαιδευμένους ανθρώπους για να τους χειριστούν. Ο Ροταριανός Όμιλος ήδη έχει εκπαιδεύσει 20 φοιτητές που μπορούν να αναλάβουν αυτήν τη διαδικασία. Σε αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσουμε και εμείς. Αλλά καλούμε όλους όσοι εμπλέκονται να συνεχίσουν να καλούν εθελοντές να τους εκπαιδεύσουν”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites