Ραγδαίες εξελίξεις- Εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα φεύγουν για Βρυξέλλες – Η Ελλάδα ετοιμάζει αντιπρόταση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις κάθε λεπτό που περνάει, καθώς μετά τα διεθνή πρακτορεία που μιλούν για τελεσίγραφο από τους δανειστές προς την Ελλάδα, το Μαξίμου αναφέρει πως η ελληνική πλευρά είναι πλέον έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές.

Μάλιστα, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως η ελληνική αντιπρόταση έρχεται ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Επίσης, έγινε γνωστό πως εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκονται το Σάββατο το πρωί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των επικεφαλής των Θεσμών.

Οι εκπρόσωποι του Αλέξη Τσίπρα που θα μεταβούν στις Βρυξέλλες θα ειναι σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit o αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, το Μαξίμου εκτιμά πως η χώρα βρίσκεται περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, δηλώνοντας πως η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσμαα είναι μόνο της τάξεως του 0,25%.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι σε σχέση με όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ η διαφορά δεν είναι μόνο στα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά όπως ανέφεραν, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές, όπως το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό μέτωπο και φυσικά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, μετά τη νέα πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης.

Μάλιστα, αναφέρουν πως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό ακριβώς που διαρρέει το Μαξίμου σημαίνει πως σκοπεύουν άμεσα να προωθήσουν τη ρύθμιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως άλλωστε ζητούσαν οι 22 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
newsit.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites