«Το Μνημείο του Αυγούστου στο Εν Άλσει Προάστειο της Νικόπολης».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας στο πλαίσιο συμμετοχής της στον εορτασμό της πανελλήνιας δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. θεματική ξενάγηση στο Μνημείο του Οκταβιανού Αυγούστου με θέμα «Το Μνημείο του Αυγούστου στο Εν Άλσει Προάστειο της Νικόπολης».

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Εφαρμόστηκαν πιλοτικά το 2012 και μετά την ευρεία αποδοχή τους από το κοινό καθιερώθηκαν ως θεσμός που έχει στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορικής παράδοσης του κάθε τόπου, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων πολιτών και την προαγωγή της τουριστικής ανάπτυξης μέσα από εκδηλώσεις που ποικίλλουν και εναρμονίζονται με το εκάστοτε φυσικό περιβάλλον και την κατά τόπους ιστορική και πολιτιστική παράδοση.

Από τις αρχαιολόγους της Εφορείας κ.κ. Πολυξένη Μπάρκα και Αθανασία Κεραμάρη, θα παρουσιαστούν, η αρχιτεκτονική του Μνημείου, οι ενδείξεις που υπάρχουν για τον τρόπο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του στην αρχαιότητα, αλλά και οι σύγχρονες εργασίες ανάδειξης που έγιναν σε αυτό με στοχευόμενες φυτεύσεις. Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και στους επισκέπτες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites