Καραμανλής ή Τάνκς; ; ; 40 χρόνια μετά …

Γράφει η Ανδριάνα Σολδάτου

Ήταν 8 Δεκεμβρίου του 1974 όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την επάνοδο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στις 23 Ιουλίου 1974 και τη σαρωτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974,  προκηρύσσει δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος της χώρας μας. Οι Έλληνες σφράγισαν την εδραίωση της  Δημοκρατίας με το 69,2% να ψηφίζει υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σαράντα χρόνια μετά από το τελευταίο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην χώρα μας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε μετά από 5 μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης, όσο και αν κάποιοι το αμφισβητούν, να κάνει κάτι που τόσο η ευρωπαϊκή ένωση όσο και οι προκάτοχοι του, το απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι … Αποφάσισε λοιπόν να ζητήσει την γνώμη του λαού σχετικά με την πρόταση των μέτρων που ζητούν οι δανειστές …
Που βλέπετε την δειλία;που βλέπετε το κακό;
Το δημοψήφισμα είναι ίσως η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του συντάγματος της Ελλάδας, ακόμα μεγαλύτερη και από τις εκλογές καθώς είναι πολύ πιο συγκεκριμένο …
Πέρα από κόμματα και κομματό …σκυλα, ένα δημοψήφισμα έχει συγκεκριμένο ερώτημα, αλλά και συγκεκριμένες απαντήσεις.
ΝΑΙ ή ΟΧΙ λοιπόν ;;;
Ήρθε η ώρα ο λαός, το 40% του οποίου στις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες δεν έδωσε το παρόν ή πιο συγκεκριμένα απείχε, να πει συγκεκριμένα τι ακριβώς θέλει!!!
Ήρθε η ώρα ο Λαός να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του με γνώμονα το μέλλον!
Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για την διενέργεια δημοψηφίσματος, εκτιμώ πως είναι κατα βάσιν σωστή αλλά όχι σωστά ζυγισμένη. Είναι σωστή γιατί είναι απολύτως δημοκρατική και όποιος την αναθεματίζει, ξεκάθαρα δεν είναι υπερ της Δημοκρατίας!
Και δεν είναι σωστά ζυγισμένη γιατί ο χρόνος είναι λίγος και πιέζει …
Η πίεση χρόνου κατά συνέπεια φέρνει  προχειρότητα στην όλη διαδικασία, αφού δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και με θολή κρίση δεν μπορεί κανείς να λάβει την σωστή απόφαση …
Οι μέρες είναι λίγες και οι πολίτες δεν έχουν ενημερωθεί καν για τις συνέπειες της όποιας απόφασης τους.
Τα παιδιά του κομματικού σωλήνα και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και από πλευράς ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είναι ήδη στα χαρακώματα, οι μεν υπερθεματίζοντας τον πατριωτισμό τους και οι δε αποποιούμενοι τα Ζάππεια … ασκούν φθηνή αντιπολίτευση στις πιο κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και το μέλλον της , τόσο το Ευρωπαϊκό, όσο και το οικονομικό.
Τι πρέπει να κάνουμε μέχρι τις 5 Ιουλίου;;;
Το βασικότερο, νομίζω πως πρέπει να κλείσουμε τις τηλεοράσεις μας, αφού ο καθένας λέει ότι είναι βαλμένος να πει.
Θα πρέπει να διαβάσουμε διεξοδικά την πρόταση των δανειστών και βάση του τι μας συμφέρει, να απαντήσουμε αν την δεχόμαστε ή όχι.
Αν απαντήσουμε ΝΑΙ τότε τέρμα η γκρίνια Ελληνα…Και τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα πληρώσεις και τον ΕΝΦΙΑ θα πληρώσεις και όλα θα τα πληρώσεις …Γιατί πολύ απλά όταν σου δόθηκε η ευκαιρία να τα αρνηθείς, εσύ φοβήθηκες …
Αν απαντήσουμε ΟΧΙ τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν σέβεται την άποψη του Ελληνικού Λαού ο οποίος θα έχει πει ΤΕΛΟΣ η φτώχεια στην Ελλάδα, θα πρέπει να καθίσει με σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στα θέλω του και να συζητήσει με την εκλεγμένη κυβέρνηση μια σοβαρή αναπτυξιακή πρόταση για την χώρα μας χωρίς τελεσίγραφα και εκβιασμούς.
Γιατί πολύ απλά η Δημοκρατία ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ!!!
40 χρόνια μετά λοιπόν παίρνουμε την διαπραγμάτευση στα χέρια μας!
Ψηφίστε με γνώμονα το ΕΘΝΙΚΟ και όχι το κομματικό συμφέρον!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Κώστας Μπίτσιος, απών

27/04/2021, 10:22 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Κοσμάς Κοψάρης: Η ποίηση του Γιώργου Φιλιππίδη: ένας οδοδείκτης θανάτου

24/04/2021, 12:12 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το Ζάλογγο της Πρέβεζας και τα άλλα «Ζάλογγα». Πρόταση για ένα «Δίκτυο τόπων αυτοθυσίας».

22/04/2021, 7:51 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ποιήματα του Μάριου Πρέντζα, Μαθητή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας!

18/04/2021, 6:47 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δύο ασφαλείς εβδομάδες και το άνοιγμα της… επομένης μέρας (του Κωνσταντίνου Ντάκουλα)

16/04/2021, 7:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites