Νίκος Ξυδάκης :”Η Νικόπολη είναι ένας μοναδικός τόπος …”

 Το Μνημείο  Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το αντίστοιχο Μουσείο επισκέφτηκε σήμερα, 10 του Μάη, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ν. Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου και τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Χρήστο Μπαΐλη.

  Επίσης, παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην ενημέρωση οι εκπρόσωποι της Ν.Ε. του  ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Αλμπάντης και Ξανθούλα  Κατσή, ο ανασκαφέας της περιοχής και πρόεδρος  της επιτροπής Νικόπολης, Κωνσταντίνος Ζάχος, καθώς επίσης και η διευθύντρια της εφορείας αρχαιοτήτων Πρέβεζας,  Ανθή Αγγέλη.

 Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης και ο Εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα πολιτισμού κ. Κοσμάς Κορωναίος.

« Η Νικόπολη είναι ένας μοναδικός τόπος, που μπορεί να σμίξει σ’ ένα μοναδικό σύνολο το φυσικό κάλλος, τη μοναδική στρατηγική και ιστορική σημασία της τοποθεσίας και τα αρχαιολογικά ευρήματα, που εκτείνονται σε έκταση πολλών αιώνων» ανέφερε  ο αναπληρωτής Υπουργός αμέσως μετά σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους. Έπειτα, πρόσθεσε ότι η αρχαία Νικόπολη διαθέτει απίστευτο πλούτο ευρημάτων και μνημείων, επισημαίνοντας «έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα αρχαιολογικό πάρκο μοναδικής ομορφιάς και αξίας, με τεράστιες πιθανότητες να συγκινήσει το διεθνές ενδιαφέρον από άποψη επισκεπτών». Μάλιστα, τόνισε « με μια μικρή βοήθεια υποδομών, δηλαδή με την παράκαμψη της εθνικής οδού, η οποία συζητείται και έχει σχεδόν αποφασιστεί, αυτή η παρθένα αμιγής έκταση πολλών δεκάδων στρεμμάτων μπορεί να γίνει ένα μοναδικό αρχαιολογικό πάρκο σε όλη την Ελλάδα».

Σχετικά με τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου, ο αναπληρωτής Υπουργός υπογράμμισε «η Νικόπολη μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για διαφορετικές μορφές ανάπτυξης, ήπιες, με μεγάλη προστιθέμενη αξία και με μεγάλο χρονικό ορίζοντα». Κλείνοντας, επισήμανε  « είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και αλλιώς μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε διαφορετικές αξίες».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, και ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, κ. Χρυσόστομο, όπου ακολούθησε συζήτηση για γενικά θέματα της Μητρόπολης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε  στη συντήρηση και την ανάδειξη των ιστορικών βυζαντινών μνημείων της περιοχής μας.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites