ΠΡΕΒΕΖΑ: Το θέμα τήρησης της Νομιμότητας Άσκησης Τεχνικών Επαγγελμάτων στο προσκήνιο!

Για πρώτη φορά τα προβλήματα των Τεχνικών Επαγγελμάτων  του Νομού Πρέβεζας στο προσκήνιο.
Εκπρόσωποι και Προεδρεία των Συνδέσμων Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Πρέβεζας, Υδραυλικών, Ψυκτικών και χειριστών κατέθεσαν τους προβληματισμούς στη χθεσινή σύσκεψη στην αίθουσα της Π.Ε. Πρέβεζας το μείζον θέμα της τήρησης της Νομιμότητας Άσκησης Τεχνικών Επαγγελμάτων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον καταναλωτή.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Διευθυντής της Επιθεώρησης Εργασίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Φορείς και Υπηρεσιακοί Παράγοντες.
Η κατάσταση στον Κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων όπως ανέφεραν οι Συνδικαλιστές του Κλάδου είναι  έκκρυθμη. Η ασυδοσία και η αδιαφορία του Κράτους έχει προκαλέσει μαρασμό στους ίδιους και  τις οικογένειές του με αποτέλεσμα να ανθεί η μαύρη εργασία.
Όλοι οι Συνδικαλιστικοί Φορείς αναφέρθηκαν στην μη τήρηση της Νομιμότητας υποστηρίζοντας πως η κατάσταση έχει  φτάσει στο απροχώρητο.
Από την πλευρά τους οι Υπηρεσίες και Θεσμικοί Φορείς υποστήριξαν πως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και θα επιχειρήσουν από την πλευρά τους να εφαρμοστεί ο Νόμος ώστε να περιοριστεί.
 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων στην Τ.Φ. Κ. Σταύρου «Υπάρχει μία γεωμετρική, πολύ μεγάλη κάλυψη από τους παράνομους. Είναι το πιο εύκολο αυτή τη στιγμή να είσαι παράνομος παρά να είσαι νόμιμος, είναι η εύκολη λύση. Παράνομοι είναι αυτοί που δεν διαθέτουν καθόλου παραστατικά, τιμολόγια κτλ. Στο Νομό μας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο υπήρχε πάντα αλλά τώρα με την οικονομική κρίση φαίνεται πολύ περισσότερο. Πρόκειται για Συνταξιούχους των Τεχνικών Επαγγελμάτων, ή άλλων που έχουν ήδη κλείσει  τα καταστήματά τους οι οποίοι εξυπηρετούν τους πολίτες παράνομα, καθώς είναι πιο εύκολο να δουλεύουν έτσι παρά να πληρώνουν ΟΑΕΕ και Εφορία. Για τους ελέγχους αρμόδιοι είναι κατά κύριο λόγο η Περιφέρεια και στη συνέχεια το ΙΚΑ, η Επιθεώρηση Εργασίας. Με τη συζήτηση αυτή έγινε μία αρχή για ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει κρυφό εδώ και καιρό. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς έχει σχέση με εισφοροδιαφυγή, με φοροδιαφυγή και πολλά άλλα πράγματα. Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε, είναι ‘φαντάσματα’. Προσπαθούμε ως Σύλλογος να τους καταγγείλουμε όσον αφορά το δικό μας το επάγγελμα για να ξεκινήσει κάποια στιγμή να λειτουργεί το σύστημα. Νόμοι υπάρχουν απλώς δεν εφαρμόζονται. Υπάρχει θεσμοθετημένο πλαίσιο όσον αφορά το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου που είναι πάρα πολύ σοβαρό, αλλά δεν εφαρμόζεται. Θα απαιτήσουμε να εφαρμοστούν οι Νόμοι και η Πολιτεία να το κάνει. Πιθανώς να πρόκειται για την πρώτη σύσκεψη που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι Φορείς είναι στο πλευρό μας και αναγνωρίζουν το πρόβλημά μας. Από την στιγμή που απαιτούν όλα αυτά τα Σωματεία να εφαρμοστούν οι Νόμοι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Όλα τα Σωματεία των Τεχνικών Επαγγελμάτων ετοιμάζουμε ως επόμενο βήμα μια παράσταση διαμαρτυρίας στην  Εισαγγελία».
Από την πλευρά της Περιφέρειας και των Φορεών ξεκαθαρίστηκε πως θα γίνει ότι είναι δυνατόν για την εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ επισημάνθηκε πως στόχος της σύσκεψης ήταν η ανάδειξη του σοβαρού αυτού θέματος αλλά και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους καταναλωτές.
Άρης Τσελίκος για την εφημερίδα Τοπική Φωνή


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites