Σάββατο, 18/01/2020

Δημοπρατήθηκαν συνδέσεις του έργου βιολογικού καθαρισμού Λούρου -Στεφάνης-Ωρωπού.

Τμήμα  εσωτερικών  συνδέσεων   που αφορούν στα  διαμερίσματα της Στεφάνης και του Λούρου  προυπολογισμού 60 χιλιάδων ευρώ  δημοπρατήθηκε από τον Δήμο της Πρέβεζας , στο πλαίσιο της κατασκευής του μεγάλου έργου Αποχέτευση- Βιολογικός Καθαρισμός Λούρου, Στεφάνης , Ωρωπού.
Οι συνδέσεις χρηματοδοτούνται από την ΣΑΤΑ ενώ  η κατασκευή τους θα φέρει ένα βήμα πιό κοντά  την ολοκλήρωση του έργου που θα  επιλύσει οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων στην  ευρύτερη ζώνη του Αμβρακικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά  το έργο της  Αποχέτευσης   του Λούρου έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% ενώ   σύντομα θα μπορέσει να γίνει πράξη και η δοκιμαστική του λειτουργία.
Πρόκειται για  μια μεγάλη παρέμβαση (προυπολογισμού περίπου 13,5 εκατομμυρίων ευρώ) η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και  σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη θα  θωρακίσει το περιβάλλον (τον Λούρο ποταμό και τον Αμβρακικό από την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων) βελτιώνοντας παράλληλα   την ποιότητα ζωης των πολιτών .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ