Απόφαση του ΔΣ του ΙΣ Πρέβεζας για το ΚΥ Πάργας

Το Δ.Σ. του ΙΣ Πρέβεζας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του την 22/5/2015 και μετά την κοινοποίηση προς αυτόν από το ΚΥ Πάργας εγγράφου με το οποίο γίνεται γνωστό ότι είναι αδύνατη η κάλυψη των εφημεριών για το τελευταίο δεκαήμερο Μαΐου και Ιουνίου αποφασίζει ομόφωνα ότι:
Ο ΙΣ Πρέβεζας όπως και κάθε ΙΣ  εκ της θέσεως του και εκ του νόμου αποτελεί συμβουλευτικό φορέα των οργάνων της πολιτείας και δεν έχει ουδεμία αρμοδιότητα επί των προσλήψεων ή μετακινήσεων των μελών αυτού καθώς επίσης και επί των εργασιακών σχέσεων αυτών με την πολιτεία.
Θεωρούμε σαν σύλλογος ότι είναι αδιανόητη η με οποιονδήποτε τρόπο αναστολή λειτουργίας των δημοσίων μονάδων υγείας.
Είναι επίσης απαράδεκτο και απάνθρωπο να καλούνται ιατροί να καλύψουν τα κενά του συστήματος υγείας εφημερεύοντας επί  δεκαπέντε ή και είκοσι ημέρες τον μήνα και να αμείβονται μόνον για τις επτά σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και είναι αντίθετο με κάθε έννοια του εργατικού δικαίου.
Ο σύλλογος μας και προ 7μηνου αλλά και προσφάτως στην συνέλευση των προέδρων των ιατρικών συλλόγων υπό τον ΠΙΣ έχει απευθυνθεί και προς τον πανελλήνιο και προς την πολιτεία και δημόσια και με επιστολές προτείνοντας λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα των εφημεριών νοσοκομείων και ΚΥ άλλα και για το θέμα της αναγκαιότητας της αναμόρφωσης του ΕΣΥ και για την λειτουργία επιτέλους ενός ολοκληρωμένου χάρτη υγείας στη χώρα ο οποίος πρέπει να αποτελεί την πυξίδα για την λήψη των απαραίτητων μέτρων και όχι πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών θέσεων,  χωρίς καμία ανταπόκριση προς το παρόν.
Σαν λειτουργοί του συστήματος υγείας έχουμε προβλέψει την παρούσα κρίση και έχουμε προ πολλού κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Είναι γνωστό σε οποιονδήποτε  ότι αν το σύστημα υγείας λειτουργεί σήμερα παρά τις τεράστιες ελλείψεις αυτό οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλου του νοσηλευτικού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού  Δυστυχώς δεν έχουμε εισακουστεί ούτε και έχουμε κληθεί σαν σύλλογος σε οποιαδήποτε σύσκεψη φορέων για την επίλυση των προβλημάτων.
Περιμένουμε η πολιτεία να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων οι οποίες να βοηθούν προς την επίλυση του προβλήματος και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η κάλυψη όλων των εφημεριών και των δυο ΚΥ  Καναλακίου και Πάργας όχι μόνον για την τρέχουσα και κρίσιμη θερινή περίοδο αλλά για όλο το χρόνο προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

                                                         Για το ΔΣ,

                   Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

                  Δήμας Θωμάς                                              Σουμαλεύρης Δημήτριος


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites