Τρίτη, 22/09/2020

Το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) ευχαριστεί και ενημερώνει.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αλλά και στη Λευκάδα που δεν αδιαφόρησαν εντοπίζοντας κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή πτηνό και έτσι έφτασαν εγκαίρως στα χέρια μας.

 Από τον Γενάρη του 2015 παραλάβαμε κιόλας 18 ζώα, κυρίως πτηνά (ημερόβια και νυκτόβια αρπακτικά) 5 Γερακίνες, 2 Ξεφτέρια, 1 Κουκουβάγια, 1 Χουχουριστή, 1 Μπούφο, 1 Γκιώνη, 1 Ορτύκι, 1 Κουρούνα πυροβολημένη εκτός κυνηγετικής περιόδου (31.03.15), 1 Γλάρο και 1 Περιστέρι, 1 μωρό Καρακάξα που έπεσε από τη φωλιά του και μόλις χθες και προχθές 2 ενήλικους τραυματισμένους Πελαργούς.
Το 2014 παραλάβαμε από την περιοχή μας ως ΕΚΠΑΖ περίπου 45 ζώα. Πτηνά και θηλαστικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πτηνών πυροβολημένα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική συνεργασία και την αμεσότητα για τις παραλαβές στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και του Αμβρακικού, τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, το προσωπικό και τους φύλακες που πάντα ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο και σε ελάχιστες ώρες από τον εντοπισμό τους τα τραυματισμένα ζώα φτάνουν με ασφάλεια στα χέρια μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά το ΚΤΕΛ Πρέβεζας που 18 χρόνια τώρα μεταφέρουν τα τραυματισμένα ζώα ατελώς και ασφαλώς στην Αθήνα.
Και βέβαια να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που όταν πάμε να κάνουμε τις αγορές μας σε τροφή ή φάρμακα για τα άγρια ζώα, μας προσφέρουν με χαρά τα αναλώσιμα δωρεάν.

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση που βρείτε κάποιο τραυματισμένο άγριο ζώο ή αυτή την εποχή πολύ συχνά συμβαίνει κάποιο μωρό να έχει πέσει από τη φωλιά του ενημερώστε μας άμεσα. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ