Κώστας Μπάρκας:«Αδιαπραγμάτευτη ανάγκη η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα»

«Αδιαπραγμάτευτη ανάγκη η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο βουλευτής του Νομού Πρέβεζας-ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες (22/5) στα Κέντρα Υγείας του Δήμου Ζηρού, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ζηρού, Νίκο Καλαντζή, τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ζηρού, Ηλία Κακοσίμο, και τον διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο.
     Σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε ήταν να ενημερωθεί ο βουλευτής από τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού, Κατερίνα Κωστούλα και Παύλο Νάστα, αντίστοιχα, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
    Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας έκαναν αναλυτική αναφορά σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα στις δραματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στη δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, τόνισαν την ανάγκη να στηριχθούν οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας, υπογράμμισαν το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά  με το πλαφόν  των τακτικών εφημεριών,  ζήτησαν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ. Φιλιππιάδας και φυλακτικού προσωπικού στο Κ.Υ. Θεσπρωτικού. Επιπρόσθετα, έκαναν αναφορά στα περιορισμένα κονδύλια που υπάρχουν για την προμήθεια αναλώσιμων και φαρμάκων. Τέλος, αναφέρθηκαν στις διοικητικές στρεβλώσεις που προέκυψαν από τη διοικητική υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στην 6η Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα.
      Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας έδωσε έμφαση  στη δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πρωτοβάθμιες δομές Υγείας, η οποία οφείλεται στην εφαρμογή μιας ανάλγητης πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες, που μετέτρεψε την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, επισημαίνοντας « η υγειονομική φτώχεια, οι αποκλεισμοί και οι ανισότητες στην υγεία έχουν αναιρέσει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα». Ακολούθως, αναγνώρισε τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό για να λειτουργούν εύρυθμα τα Κ.Υ. του δήμου Ζηρού και ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
    Ο Κώστας Μπάρκας επισήμανε «η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής για την ανακούφιση της κοινωνίας που υπέφερε την τελευταία πενταετία. Κατήργησε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, πληρώθηκαν οι εφημερίες στα νοσοκομεία για την περίοδο 2012-14, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αφήσει σε εκκρεμότητα, υπογράφει άμεσα ΚΥΑ για να διασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο Ε.Σ.Υ., προγραμματίζει την πρόσληψη 4.500 ατόμων για να καλυφθούν οι ανάγκες των Κ.Υ. και των νοσοκομείων. Μειώνει το χρόνο πρόσληψης των στελεχών της υγείας σε 5 μήνες από 2 χρόνια για τους γιατρούς και σε 20 μέρες από 5 μήνες για τους επικουρικούς. Βάζει σε  πιλοτική εφαρμογή το νέο μοντέλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Αθήνα και Θεσ/κη». Στη συνέχεια, τόνισε «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια για να επιλυθούν άμεσα τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν την υγεία. Χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά απ’ όλους μας». Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα τα ζητήματα που του έθεσαν οι εργαζόμενοι στα Κ.Υ. Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού.
      Μετά το τέλος των επισκέψεων, ο  Κώστας Μπάρκας δήλωσε « Για μας είναι αδιαπραγμάτευτη ανάγκη η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης σε όλα τα επίπεδα.  Μέσω αυτής παρέχουμε δίχτυ ασφαλείας στους φτωχούς, τους ανέργους και όσους έχουν ¨χτυπηθεί΄΄ από τη κρίση. Πιστεύω πως ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας χρειάζεται αναβαθμισμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα και  ενίσχυση της πρόληψης, ώστε να προλάβουμε το κόστος της θεραπείας».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites