Παρασκευή, 18/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δείτε το βίντεο αυτό μαζί με τα παιδιά σας! Αξίζει και προστατεύει!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 9 Μαϊου 2015 στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.Ο Δήμος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσαν  εκπαιδευτικούς και γονείς για την  «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών». 
Ελένη Πεπόνη  παιδίατρος, διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας  «διαγνωστική εκτίμηση της σεξουαλικής παραβίασης στα παιδιά»
Προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης»
Γεωργία Γκαντώνα ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια , διδάκτωρ συμβουλευτικής ψυχολογίας «Οι ψυχολογικές διαστάσεις της σε της σεξουαλικής παραβίασης»
Ελένη Κλεισούρα ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια «Οι διαστάσεις της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από την οπτική ψυχιάτρου ενηλίκων»
Ιωάννα Βουδίμου ψυχολόγος ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό της διαγνωστικής επιτροπής αξιολόγησης και υποστήριξης σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο κανόνας των εσωρούχων»
Φωτεινή Κυριάκου, Κοινωνική λειτουργός ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό της διαγνωστικής επιτροπής αξιολόγησης και υποστήριξης σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Αρμόδιοι φορείς σε εθνικό και τοπικό επίπεδο»
Πολυνίκη Ράπτη δικηγόρος εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας «Νομική προσέγγιση του θέματος»
Αποστόλης Τάσσης δικηγόρος εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας «Πρακτικά προβλήματα κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας»

 Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του Δήμου Πρέβεζας.

 Μετά τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των φορέων έγινε προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης».

 Το «Το Μυστικό της Νίκης»  δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Βουλευτού Έλενας Ράπτη για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

 Πρόκειται για μια ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animation video), που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία και να φτάσει σε γονείς και παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

 «Ηρωίδα της ταινίας είναι η Νίκη, μία μαθήτρια δημοτικού την οποία επισκέπτεται στο σπίτι της ένας ‘φίλος’, όπως τον αποκαλείται στην ιστορία, θέλοντας να τονιστεί το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης έχουν δράστες πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον των γονιών»

Ο «φίλος» φεύγει και το κοριτσάκι δέχεται την επίσκεψη μιας νεράιδας, στην οποία αφηγείται ό,τι έχει συμβεί, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά να μιλάνε για τέτοια περιστατικά» τόνισε η συντονίστρια της καμπάνιας.

 Μετά την προβολή της ταινίας, μίλησαν ειδικοί επιστήμονες που έχουν άμεση σχέση με την πρόληψη αλλά και την θεραπεία θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Γεωργία Γκαντώνα είναι ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια και διδάκτωρ συμβουλευτικής ψυχολογίας και ανέλησε για τις  ψυχολογικές διαστάσεις της σεξουαλικής παραβίασης.

 Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Ελένη Πεπόνη  παιδίατρος, διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας η οποία μίλησε για τα συμπτώματα που βοηθούν τους παιδιάτρους να μπορέσουν να διαγνώσουν ότι ένα παιδί έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

 Η ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Κλεισούρα αναφέρθηκε στις  διαστάσεις της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από την οπτική ενός ψυχιάτρου ενηλίκων.

 Η Κοινωνική λειτουργός, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό της διαγνωστικής επιτροπής αξιολόγησης και υποστήριξης σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Φωτεινή Κυριάκου, ανέφερε τους Αρμόδιους φορείς σε εθνικό και τοπικό επίπεδο που γονείς και παιδιά μπορούν να μιλήσουν και να ζητήσουν συμβουλες και βοήθεια.

 Η Πολυνίκη Ράπτη δικηγόρος και  εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας μίλησε για το θέμα από Νομικής πλευράς αναλύοντας τους νόμους αλλά και τις ποινές που καταλογίζονται στους θύτες.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αποστόλης Τάσσης δικηγόρος εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας και Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τα Πρακτικά προβλήματα κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας στις περιπτώσεις της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Δείτε το βίντεο αυτό μαζί με τα παιδιά σας! Αξίζει και προστατεύει!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ