Τρίτη, 20/10/2020

Ο Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ετοιμάζει βαλίτσες για την Ήπειρο!!!

Επίσκεψη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο στον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη.

Η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου, η  βελτίωση της λειτουργίας των μουσείων, η επίσπευση των αναγκαίων έργων αναστήλωσης και προστασίας των παραδοσιακών γεφυριών, η προβολή της μουσικής παράδοσης όπως και του νεότερου πολιτισμού του τόπου είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε χθες, 6/5, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας της Ηπείρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού στην περιοχή. Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ νομού Ιωαννίνων  Χρήστος Μαντάς,  Μερόπη Τζούφη,  Γιάννης Καραγιάννης,  Γιάννης Στέφος, οι βουλευτές νομού Άρτας  Όλγα Γεροβασίλη και  Βασίλης Τσίρκας και ο βουλευτής νομού Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, οι βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Ξυδάκη αναλυτικά για όλα τα ζητήματα της περιοχής.

«Η Ήπειρος αποτελεί από την αρχαιότητα έως σήμερα κοιτίδα πολιτισμού, αρχαίου, βυζαντινού, νεότερου και σύγχρονου. Από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, την αρχαία Νικόπολη και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Παρηγορήτισσας μέχρι τα τοξωτά γεφύρια του Ζαγορίου και τη μουσική παράδοση του Πωγωνίου, οι Ηπειρώτες δημιουργούν μέσα στους αιώνες ιστορίας τους ζηλευτό υλικό και άυλο πολιτισμό. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε αυτό τον πολιτισμό, να τον αναδείξουμε με ολοκληρωμένο τρόπο και παράλληλα να συνδράμουμε στη διάρκεια και συνέχειά του»  δήλωσε ο υπουργός μετά το πέρας της συνάντησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ