“Ένωσαν” τις φωνές τους για την μεταφορά της έδρας ΣΔΟ στην Πρέβεζα!!!

«Η Πρέβεζα έχει οικονομική Σχολή ενώ η Ηγουμενίτσα δεν έχει» ήταν η απάντηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας όταν κλήθηκε να σχολιάσει σε ραδιοφωνική εκπομπή τον πόλεμο δηλώσεων που έχουν  ξεκινήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας αναφορικά με την δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου για την συνέχιση της προσπάθειας μεταφοράς της Έδρας ΣΔΟ στην Πρέβεζα.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας καλούσε τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας να ανακαλέσει όσα είχε αναφέρει στη δήλωσή του και κ τους Θεσπρωτούς να μην κάνουν πίσω σε προκλητικές δηλώσεις… Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας με τη σειρά του, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει μεταξύ άλλων για το θέμα «Αιτήματα για τη μεταφορά της έδρας του ενός ή του άλλου Τμήματος, δεν συνάδουν με την προσπάθεια συνολικής ανάπτυξης των ΤΕΙ Ηπείρου που πρέπει να είναι ο κοινός μας στόχος. Με αιτήματα αυτού του είδους, δεν εξυπηρετούμε ούτε τους φοιτητές, ούτε την Παιδεία. Προκαλούμε μόνο ένταση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και συμβάλουμε στη δημιουργία κλίματος καχυποψίας.»
Δεν υπήρχε απλά καχυποψία, αναφέρουν εκπαιδευτικοί, αλλά αντιθέτως ήταν ξεκάθαρο πως λόγω της Υπουργοποίησης Μπέζα η έδρα ΣΔΟ πήγε στην Ηγουμενίτσα χωρίς καμία προϋπόθεση.
Εκπαιδευτικοί, απαντώντας σε ερωτήσεις της Τ.Φ. για το θέμα, τόνισαν πως η απόδοση της έδρας στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ουδείς γνωρίζει με ποια κριτήρια αποφασίστηκε κάτι τέτοιο.
«Η απόφαση για την μεταφορά της έδρας ελήφθη για λόγους σκοπιμότητας. Μετέφεραν την Έδρα ΣΔΟ πιθανόν διότι έπρεπε να χρυσώσουν το χάπι καθώς η Θεσπρωτία έχασε ένα Τμήμα ολόκληρο αυτό της Ιχθυοκομίας. Εφόσον κάποιες αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς εκπαιδευτικά κριτήρια και διαδικασίες που θα έπρεπε, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις, τότε είναι πολύ πιθανό η έδρα ΣΔΟ να μεταφερθεί στην Πρέβεζα, της οποίας το ΤΕΙ πληροί τους όρους. Η μεταφορά της έδρας στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσα δεν έγινε με κάποιο κριτήριο που προβλέπει ο Νόμος. Αποφάσισε ο Υπουργός μετά από παρέμβαση και τελικά η έδρα μεταφέρθηκε. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, όπως οι καθηγητές, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που διαθέτει η Πρέβεζα, ποια είναι τα τμήματα της Ηγουμενίτσας και  εάν έχουν βιωσιμότητα ή όχι, καθώς και πολλές άλλοι παράμετροι! Η Διοίκηση  του ΤΕΙ Ηπείρου διατηρεί μια ουδέτερη στάση στο θέμα. Η έδρα κακώς έφυγε από την Πρέβεζα καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος. Το ΤΕΙ Πρέβεζα διαθέτει περισσότερους φοιτητές, περισσότερο προσωπικό με δύο Τμήματα, σε σχέση με ΤΕΙ που διαθέτουν τρία τμήματα με λιγότερους σπουδαστές, πέραν των κτιριακών εγκαταστάσεων που ομολογουμένως είναι κατά πολύ αναβαθμισμένες, η έδρα δικαιωματικά ανήκει στο ΤΕΙ Πρέβεζας. Δεν πρέπει βέβαια να μπούμε σε εμφύλιο πόλεμο, δεν είμαστε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά να δούμε το θέμα με καθαρά εκπαιδευτικά κριτήρια. Θεωρούμε όμως ότι το ΤΕΙ Πρέβεζας είναι κατά πολύ ισχυρότερο από αυτό της Ηγουμενίτσας» ανέφεραν.
Όσον αφορά δημοσιεύματα των Ιωαννίνων από γνωστούς – άγνωστους, οι οποίοι βάλουν ενάντια του Αντιπεριφερειάρχη και των δηλώσεών του καθώς όπως ισχυρίζονται πυροδοτεί το κλίμα, θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας ήταν αυτός που μίλησε για … «σχοινί» στο σπίτι του κρεμασμένου. Έχει κάτι να φοβηθεί; Μήπως θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος τελικά από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για το εάν πληροί τις προϋποθέσεις ή όχι το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και  κάτω από ποιες συνθήκες αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας εκεί;
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευρ. Γλαβάς, μιλώντας για το θέμα στην Τ.Φ. ανέφερε χαρακτηριστικά «Βλέπουμε θετικά ότι οι πολιτικοί και των δύο πόλων ενδιαφέρονται για το Ίδρυμα. Αρνητικό είναι όμως το θέμα για το οποίο ενδιαφέρονται. Θα πρέπει να ενδιαφερθούν και να βοηθήσουν -διότι οι πολιτικοί πάντα μπορούν να βοηθήσουν- για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του Ιδρύματος, όπως μπορεί ο καθένας. Δεν χρειάζεται να διαφωνούμε για μια λεπτομέρεια όπως η Έδρα μιας Σχολής! Το Διοικητικό κομμάτι θα πρέπει να το ορίσει το Υπουργείο, βλέποντας τις προϋποθέσεις και πως μπορεί να υποστηριχθεί. Δε νομίζω να είναι θέμα πολιτικών. Γιατί θα πρέπει να μοιράσουμε κάτι, αντί να δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε επιπλέον τα Ιδρύματα των δύο πόλεων» ανέφερε ο κ. Γλαβάς.
Όσον αφορά την άποψη ότι η Έδρα ΣΔΟ μεταφέρθηκε στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσα επι υπουργουποίησης Αντ. Μπέζα και τις αμφιβολίες για το εάν πληροί ή όχι τα κριτήρια, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου ανέφερε χαρακτηριστικά «Ποια εποχή μεταφέρθηκε η Έδρα στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας είναι γνωστό! Το αν πληρούνται τα κριτήρια ή όχι, και το που πρέπει να βρίσκεται η Έδρα, πιθανώς σε μια νέα μελλοντική αναμόρφωση θα πρέπει να το δει το Υπουργείο με αντικειμενικά κριτήρια, ανάλογα και ποια θα είναι  η εξέλιξη του Ιδρύματος».
Καταλήγοντας ο κ. Γλαβάς τόνισε «Το ίδρυμα πρέπει να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερο, μεγαλύτερο, να συνδράμει την τοπική κοινωνία αν μπορεί περισσότερο από ότι τώρα, να δούμε τις δυνατότητες. Μπορούμε να συνεργαστούμε περισσότερο με την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα σε άλλα θέματα; Αυτό είναι  το βασικό μας μέλημα. Πάντως να πούμε για το ΤΕΙ Πρέβεζας αυτή τη στιγμή που είναι βασικό, οτι σε εξέλιξη βρίσκεται η Προκήρυξη και οι ανακοινώσεις για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα. Για εμάς το ΤΕΙ Ηπείρου είναι ενιαίο! Όλοι μαζί θα αναπτυχθούμε ή όλοι μαζί θα χαθούμε».
Άρης Τσελίκος για την εφημερίδα Τοπική Φωνή


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites