«Το πήδημα της γάτας» έσωσε αθλητή καταδύσεων που χτύπησε στην πλατφόρμα με το κεφάλι (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η κατάδυση είναι ένα επικίνδυνο σπορ και ο αθλητής Steven Lobue από τις Ηνωμένες Πολιτείες το συνειδητοποίησε πολύ καλά την ημέρα των αγώνων. Ο αθλητής χτύπησε το κεφάλι του στην πλατφόρμα κατάδυσης μπροστά σε 75.000 θεατές, αλλά κατάφερε να τελειώσει το πρόγραμμά του όπως «επιβάλλεται» σε έναν πρωταθλητή. Η προσπάθειά του ολοκληρώθηκε με τα πόδια στο νερό, όπως αρχικά προέβλεπε η άσκηση. Η κάμερα κατέγραψε τον 29χρονο αθλητή στο Λα Ροσέλ της Γαλλίας να δείχνει απόλυτα συγκεντρωμένος λίγο πριν από την κατάδυση. Πρέπει να κάνει μια τριπλή πίσω τούμπα με τετραπλή περιστροφή. Δεν θα τα καταφέρει, αλλά την τελευταία στιγμή μπόρεσε να ισορροπήσει και να πέσει ομαλά. Ο αθλητής στέκεται σε μία πλατφόρμα 27 μέτρων, περίπου δηλαδή όσο ένα κτήριο οκτώ ορόφων και αρχίζει την κατάδυση μπροστά σε 75.000 θεατές.

 Αρχικά φαίνεται πως ξεκινά την κατάδυση δυναμικά, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμά του. Αλλά ενώ επιχειρεί τη δεύτερη περιστροφή, χτυπά το κεφάλι του στην άκρη της πλατφόρμας. Οι θεατές μένουν με κομμένη την ανάσα, αλλά ο αθλητής καταφέρνει να ανακάμψει ολοκληρώνοντας την κατάδυσή του. Κατάφερε να «προθαλασσωθεί» με τα πόδια στο νερό, όπως κάνουν και οι γάτες όταν πέσουν από μεγάλο ύψος.   Το λάθος του αθλητή των καταδύσεων του κόστισε μία θέση στον τελικό. Ο ίδιος δεν πτοήθηκε από το ατύχημα, ούτε από το τραύμα στο μέτωπο και διατήρησε την αισιοδοξία του.

«Νομίζω ότι αυτό το ατύχημα πράγματι με αποσυντόνισε, αλλά κατάφερα να ολοκληρώσω το πρόγραμμά μου με ασφάλεια και νιώθω πολύ χαρούμενος για αυτό. Θα πρέπει να αφήσω αυτή την άτυχη στιγμή πίσω μου και να ετοιμαστώ για τον επόμενο αγώνα στο Τέξας», δήλωσε ο Αμερικανός αθλητής. Οι συγκεκριμένοι ετήσιοι αγώνες καθιερώθηκαν το 2009. Λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο οι οποίοι καταδύονται από μια πλατφόρμα ύψους 27 μέτρων, ύψος πολύ μεγαλύτερο από εκείνο των Ολυμπιακών Αγώνων….

 http://www.mixanitouxronou.gr/to-pidima-tis-gatas-esose-athliti-katadiseon-pou-chtipise-stin-platforma-kata-ti-diarkia-almatos-apo-ta-27-metra-prosthalassothike-sto-nero-me-ta-podia-opos-kanoun-i-gates-vinteo/


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites