Κυριακή, 26/01/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πήραν φωτιά τα σκουπίδια στην Καστροσυκιά!

     
  Χθες  04-05-2015  και  περί  Ω/ 17:10΄, η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε  για  εκδήλωση πυρκαγιάς  σε δασική έκταση  σε δύσβατη περιοχή στην Τοπ. Κοινότητα Βρυσούλας του Δήμου Πρέβεζας.
      Η Υπηρεσία μας επενέβη με δύναμη αποτελούμενη από τρία (3) Πυροσβεστικά Οχήματα με έξι (6) άτομα.
     Από την Υπηρεσία μας, έγιναν ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία ολοκληρώθηκε περί  Ω/ 22:20΄ της  ίδιας ημέρας. Από την πυρκαγιά κάηκε δασική έκταση τεσσάρων (4) στρεμμάτων.
    Στο σημείο της πυρκαγιάς, μετέβη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Αντιπύραρχος Θεόδωρος Βαρδής, ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Επίσης  χθες 04-05-2015 και περί Ω/ 23:30΄, η  Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε   για εκδήλωση πυρκαγιάς, σε περιφραγμένο Δημοτικό Χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, στην Τοπ. Κοινότητα Καστροσυκιάς του Δήμου Πρέβεζας, παραπλεύρως της Εθν. Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
     Η Υπηρεσία μας επενέβη με δύναμη αποτελούμενη από δύο (2) Πυροσβεστικά  Οχήματα με  τέσσερα  (4) άτομα.
     Κατά την άφιξη της Υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι καιγόταν ένας μεγάλος σωρός από απορρίμματα, σε έκταση περίπου μισού (0,5) στρέμματος.
     Από την Υπηρεσία μας, έγιναν ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τη ρίψη μεγάλης ποσότητας νερού στο σωρό με τα απορρίμματα.
     Στο χώρο της πυρκαγιάς μετέβη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Αντιπύραρχος Θεόδωρος Βαρδής ο οποίος συντόνισε τις ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Λόγω της ιδιαιτερότητας της πυρκαγιάς (μεγάλος σωρός από απορρίμματα), κρίθηκε αναγκαίο να προσέλθει στο σημείο χωματουργικό μηχάνημα, ώστε να γίνει επικάλυψη των φλεγόμενων απορριμμάτων με ποσότητες χωμάτων. Ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Σαραμπασίνας Παύλος και ο Τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Ματέρης Κων/νος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή  της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, βρίσκονταν στο σημείο, μερίμνησαν για να έρθουν στο χώρο της πυρκαγιάς δύο χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου, τα οποία κάλυψαν τον καιόμενο σωρό με τα απορρίμματα με μεγάλες ποσότητες χωμάτων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περί  Ω/ 02:40΄ της  05-05-2015, οπότε και αποχώρησαν τα  δύο (2) χωματουργικά μηχανήματα.

    Στον τόπο του συμβάντος, παρέμεινε ένα (1) πυροσβεστικό όχημα με δύο (2) άτομα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να  αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.
    Η  πλήρης  κατάσβεση της πυρκαγιάς, έγινε περί  Ω/ 09:45΄ σήμερα, οπότε και αποχώρησε από το χώρο, το υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα της Υπηρεσίας μας.
 
Πρέβεζα  05   Μαϊου   2015
                                             Ο    Δ ι ο ι κ η τ ή ς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ