Μήνυμα του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, κ. ΔΡΙΤΣΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος παραθέτουμε το κάτωθι επετειακό μήνυμα αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Θεοδώρου ΔΡΙΤΣΑ.  
        «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει θεσμοθετηθεί από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και γιορτάζεται κάθε έτος στις 5 Ιουνίου. Η ημέρα αυτή αποτελεί αφενός μεν μια διεθνή ευκαιρία συνειδητοποίησης των οξύτατων περιβαλλοντικών ζητημάτων της σύγχρονης εποχής, αφετέρου δε και μια προσωπική πρόκληση για τον κάθε πολίτη να αναλογιστεί τις συνέπειες των ζητημάτων αυτών, να τονώσει την ευαισθητοποίησή του και να δραστηριοποιηθεί στην υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος.
         Από το 1972 οπότε και θεσπίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η επετειακή αυτή ημερομηνία αποτελεί το κύριο όχημα για την ενημέρωση του κοινού για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, η προστασία του οποίου έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και μελλοντικών γενεών. Η ανάγκη εφαρμογής πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης οι οποίες θα θέτουν σε προτεραιότητα το περιβάλλον και τις κοινωνικές ανάγκες, μπορούν να αποτελέσουν το μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.
  Η χώρα μας αποτελεί έναν τόπο με αφθονία περιβαλλοντικών προκλήσεων και φυσικό πλούτο, διαθέτει μεγάλη έκταση ακτογραμμής, καθώς και πληθώρα νησιών. Για τον λόγο αυτό η προάσπιση του περιβάλλοντος και ειδικά του θαλάσσιου περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί μείζονα προτεραιότητα όλων μας, παρά τις όποιες δυσκολίες, σε μία χώρα όπου ο τουρισμός και η ναυτιλία αποτελούν παράδοση. Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού έχει μεταξύ άλλων στόχων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη του οποίου συμβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τα διακρίνει.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2015, ας δεσμευτούμε όλοι μας για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την συμμετοχή κάθε πολίτη σε εθελοντικές δράσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, και ας θέσουμε ως βασική συνιστώσα της πολιτισμικής μας ζωής το περιβάλλον και την προστασία του».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου : Το μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας για την Εθνική Γιορτή

28/10/2020, 12:53 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Σωτήρης Τσιόδρας : Τελευταία επιλογή το lockdown

27/10/2020, 10:44 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητικό ρεκόρ με 1259 νέα κρούσματα και 12 νεκρούς στην Ελλάδα

27/10/2020, 6:03 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως

27/10/2020, 6:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα στις χώρες της ΕΕ που προστάτευσαν περισσότερο τις θέσεις εργασίας εν μέσω του κορωνοϊού

27/10/2020, 5:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 303,9 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 7.315 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

27/10/2020, 3:27 μμ


ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ