Κυριακή, 27/09/2020

Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες

Στις παλιές τους θέσεις, στους Δήμους, επιστρέφουν το επόμενο διάστημα οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω μνημονιακών μέτρων!
Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» που απέστειλε στους Δήμους της Χώρας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα μ’ αυτό, ζητείται από τους Δημάρχους να εκδώσουν άμεσα πράξη κατάταξης των σχολικών φυλάκων και να τη στείλουν μέχρι τις 5 Ιουνίου, μαζί με τα στοιχεία των υπαλλήλων, στην Διεύθυνση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου.
Κι αυτό ώστε, αφενός γρήγορα να υπογραφεί από τον Υπουργό Εσωτερικών η διαπιστωτική πράξη για την επάνοδο στην υπηρεσία των σχολικών φυλάκων και αφετέρου για να γίνει συγκεντρωτική καταγραφή ανά Δήμο του προσωπικού που επανέρχεται στις παλιές θέσεις.

Στο ίδιο κλιμάκιο
Επισημαίνεται ότι, οι υπάλληλοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση επαναφοράς στους Δήμους κατατάσσονται σε επανασυσταθείσες θέσεις ειδικότητας ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν όταν τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή λύθηκε η εργασιακή τους σχέση.
Σύμφωνα με τον «νόμο Κατρούγκαλου» (ν. 4325/15), πρώην σχολικοί φύλακες που δεν έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί βάσει οριστικών πινάκων διάθεσης, μπορούσαν να επανέλθουν στις θέσεις που κατείχαν πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα ή πριν λήξει η υπαλληλική τους σχέση, με εξαίρεση τους υπαλλήλους που έχουν λάβει οριστική σύνταξη, εφόσον έχουν καταθέσει αίτηση έως 21/5/2015, στη Διεύθυνση Προσωπικού του φορέα όπου υπηρετούσε.
proinoslogos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ