Τρίτη, 20/10/2020

Στις εκδηλώσεις για τα 151 χρόνια από την Ενωση της Επτανήσου με την Ελλάδα συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας

  Στις  εκδηλώσεις για τα 151 χρόνια από την Ενωση της Επτανήσου με την Ελλάδα  συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος ΜπαΪλης προσκεκλημένος του Δημάρχου Κέρκυρας Κωσταντίνου Νικολούζου , μαζί με  τους  Δημάρχους  της  Πάφου  Φαίδωνα  Φαίδωνος και  Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη –  μέλη του Δικτύου Πάφου- και άλλες αντιπροσωπείες αιρετών από την Ελλάδα και το  εξωτερικό.
   Ο Δήμαρχος Κέρκυρας υποδέχθηκε τις αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων πόλεων στο ιστορικό  Δημαρχείο  San Giakomo και μετά το καλωσόρισμα  ακολούθησε επετειακό δρώμενο  αφιερωμένο στους αγώνες του Επτανησιακού Λαού με την συμμετοχή των Δημοτικών Χορωδιών  Sαn Giakomo και Δημόδοκος.
Η βραδυά ολοκληρώθηκε με την συναυλία της μπάντας του Γ΄Σώματος Στρατού με την σύμπραξη τμημάτων Φιλαρμονικής του νησιού.
    Το πρωί της 21ης Μαϊου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ενώ αμέσως μετά ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Ενωσης  της Επτανήσου με εκπρόσωπο της κυβέρνησης τον υφυπουργό επικρατείας Τέρενς Κουίκ..
Οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με την  μεγάλη παρέλαση των φιλαρμονικών και των παραδοσιακών συγκροτημάτων του νησιού ενώ η αυλαία των εκδηλωσεων “επεσε” με την συναυλία της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας στο Δημοτικό Θέατρο.
    Ο Δήμαρχος Κέρκυρας  Κώστας Νικολούζος ευχαρίστησε θερμά τους αιρετούς για την παρουσία τους  υπογραμμίζοντας τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί με τις πόλεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο Πάφου “ανοίγοντας” έτσι νέους δρόμους  συνεργασίας και  κοινών δράσεων  .Ο κ.Μπαϊλης ευχαρίστησε με την σειρά του τον κ.Νικολούζο  για  την πρόσκληση και την φιλοξενία διαβεβαιώνοντας ότι η Πρέβεζα θα είναι πάντα παρούσα στις  εκδηλώσεις  του Δικτύου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ