ΠΡΕΒΕΖΑ: Έντονη κινητικότητα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Όχι μία αλλά 2 ασκήσης πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας. Εκτός από την πολυαναμενόμενη άσκηση στην Υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου -Πρέβεζας (διαβάστε ΕΔΩ) χθές Τετάρτη 22-4-2015 και ώρα 09:00΄, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2015» με τη συμμετοχή εκπροσώπων των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, Λιμεναρχείο Πρέβεζας, Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, ΛΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας, Δ.Ε.Υ.ΑΠ. Πρέβεζας, ΔΕΔΔΗΕ Πρέβεζας, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων (Λ.Ε.Κ.) Πρέβεζας και Τ.Υ.Π.Ε.Τ.-κατασκηνώσεις Λούτσας).
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε δύο (2) Επεισόδια:
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Α:
Εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή του δάσους Λούτσας. Η πυρκαγιά παίρνει διαστάσεις, καίγονται πεύκα, πουρνάρια, σχίνοι και ευκάλυπτοι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι παιδικές κατασκηνώσεις της Εθνικής τράπεζας όπου ο συνολικός αριθμός τους είναι εβδομήντα πέντε (75) παιδιά και προσωπικό. Ο καπνός κατευθύνεται προς τις κατασκηνώσεις, ενώ ένα μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς την εθνική οδό και  το χωριό. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι δύο οικογένειες οκτώ (8) ατόμων έχουν εγκλωβιστεί με τα  οχήματα τους στην προσπάθεια τους να απομακρυνθούν μέσω αγροτικού δρόμου από τις εξοχικές τους κατοικίες νότια και ανατολικά της πυρκαγιάς.  Η πυρκαγιά παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς τα εναέρια μέσα αδυνατούν να επιχειρήσουν λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλού κυματισμού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ Β:
Εκδήλωση πυρκαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης. Η πυρκαγιά παίρνει διαστάσεις λόγω μη αποψίλωσης-καθαρισμό της περιοχής, καίγονται ξηρά χόρτα και θάμνοι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται σε εξέλιξη ξεναγήσεις τουριστών  τεσσάρων (4)  γκρούπ των είκοσι πέντε (25) ατόμων σε διαφορετικές κατευθύνσεις και αποστάσεις μεταξύ τους. Υπάρχει σύγχυση στους τουρίστες και πανικός και ο ένας φύλακας αδυνατεί να ενημερώσει και να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες. Ο καπνός είναι αποπνικτικός. Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων παίρνει διαστάσεις. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τέσσερις (4) τουρίστες και ο φύλακας αγνοούνται ενώ οι υπόλοιποι έχουν απομακρυνθεί. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι καίγεται οικία που γειτνιάζει με τον αρχαιολογικό χώρο και μέσα σε αυτή υπάρχει ηλικιωμένο ζευγάρι.
Σκοπός της άσκησης ήταν να βελτιωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση καθώς και η μεταξύ τους συνεργασία, στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι πρώτοι των πρώτων στην Πρέβεζα – Ο Μαθητής που πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία

29/06/2022, 4:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα :Απομακρύνονται πάνω από 50 εγκαταλελειμμένα οχήματα.

29/06/2022, 3:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα για τρίτη φορά το “Europ’Raid 2022”

29/06/2022, 3:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

29/06/2022, 2:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

« Σάββατο, 2 Ιουλίου στις 8.30 μμ: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ υποδέχεται τα νέα του μέλη»

29/06/2022, 2:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα δέντρα της Πρέβεζας προσφέρουν ανάσα στο καμένο Πελόπιο

29/06/2022, 2:36 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites