Τρίτη, 10/12/2019

Εσπασε το πρωτόκολλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για πρώτη φορά ο πρώτος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τιμές και πρωτόκολλο βρίσκεται στον «καθεδρικό» ναό των Αθηνών και μαζί με τους απλούς πολίτες περίμενε την σειρά του για να προσκυνήσει τον Εσταυρωμένο.

Πρόκειται για μια σπάνια αν όχι μοναδική εικόνα που εντυπωσίασε όσους βρέθηκαν στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Μάλιστα όταν οι υπεύθυνοι του ναού επεχείρησαν να ανοίξουν διάδρομο για να περάσει, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μην συνεχίσουν δείχνοντας πως ήθελε να περιμένει μαζί με τους πολίτες.

Μετά το πέρας του ευαγγελικού αναγνώσματος ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του ΠτΔ στον ναό και έσπευσε να συνοδεύσει τον Πρόεδρο ενώπιον του Τιμίου Σταυρού και στην συνέχεια στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο ασπάστηκε και είχε μια σύντομη συνομιλία. Ο κ. Παυλόπουλος δεν δέχθηκε να καθίσει σε ξεχωριστή πολυθρόνα και παρά την προσπάθεια του πρωτοσυγκέλλου επέμεινε να περιμένει την σειρά του για να προσκυνήσει τις εικόνες. Τελικά έμεινε ανάμεσα στους απλούς πολίτες. Ο πρωτοσύγκελλος πάντως έμεινε δίπλα του.

Πάνε δεκαετίες από την τελευταία φορά που ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας εκκλησιάστηκε εκτός πρωτοκόλλου στον πρώτο ναό της πρωτεύουσας και η συγκεκριμένη εικόνα είναι μάλλον η απόδειξη πως ο πολιτικός κόσμος της χώρας έχει αρχίσει να λαμβάνει τα μηνύματα!
http://orthodoxia.info

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ