Σάββατο, 07/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ας πάρουμε δύναμη απ’ τα «πνευματικά εικονίσματα» του ελληνισμού διαμέσου των αιώνων

Ας πάρουμε δύναμη απ’ τα «πνευματικά εικονίσματα» του ελληνισμού διαμέσου των αιώνων: απ’ τον Όμηρο ως τον Ρήγα, τον Σολωμό και τον Κάλβο…, τον Σεφέρη, τον Ελύτη και τον Ρίτσο. Γιατί δεν ξεθολώνει αλλιώς ο νους μας και δεν βρίσκει η «ψυχή» μας κουράγιο για τη νέα μεγάλη επανεκκίνησή μας, που θα μας ξαναβγάλει στο ξέφωτο της ιστορίας μας!
Απόσπασμα από το βιβλίο του πρεβεζάνου συγγραφέα, δάσκαλου και νεοελληνιστή φιλολόγου Λαοκράτη Βάσση με τίτλο «Το πολιτιστικό μας αλφαβητάρι:Ελληνισμός-Πολιτισμος-Αριστερά» που παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Θεοφάνειο αίθουσα τέχνης από το Δήμο Πρέβεζας, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, και τις εκδόσεις Ταξιδευτής, σε μια κατάμεστη αίθουσα, από φίλους του βιβλίου και του πολιτισμού και του συγγραφέα . Το βιβλίο παρουσίασαν οι:

– Ερατοσθένης Καψωμένος, ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων

– Γιώργος Κοντογιώργης, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

– Νίκος Γιαννούλης, Φυσικός-Περιβαλλοντολόγος (PhD, MSc)

– Κώστας Καραβίδας, ερευνητής, δρ φιλολογίας

Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ευάγγελος Αυδίκος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική του Βιβλιοθήκη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους προσκεκλημένους ομιλητές και τον κόσμο που παρευρέθηκε και τον τίμησε με την παρουσία του, ενώ μίλησε και για την ανάγκη που τον οδήγησε στην συγγραφή του βιβλίου. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, ευχαρίστησε τον συγγραφέα, τους ομιλητές της εκδήλωσης και τον κόσμο, με την υπόσχεση πως ο Δήμος Πρέβεζας στηρίζει και ενισχύει προσπάθειες που στοχεύουν στην πολιτιστική μας αναγέννηση, στην προβολή και την ανάδειξη του καλού βιβλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ