ΠΡΕΒΕΖΑ: Ακόμα απλήρωτα τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ για την μεταφορά μαθητών

Σε μείζον έχει εξελιχθεί το ζήτημα της πολύμηνης καθυστέρησης της πληρωμής του ΚΤΕΛ και των ΤΑΞΙ Πρέβεζας από την Περιφερειακή Ενότητα για τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών, θέμα που ανέδειξε η Τ.Φ. τέλη Μαρτίου.
Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις και προκαλεί αντιδράσεις σε μετόχους και εργαζόμενους του ΚΤΕΛ καθώς οι διαβεβαιώσεις μιλούσαν για λύση  μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου, δυστυχώς όμως όπως φαίνεται το αγκάθι των διαδικασιών παραμένει με κίνδυνο για 150 οικογένειες (ΚΤΕΛ- ΤΑΞΙ) να μην μπορέσουν να γιορτάσουν το Πάσχα.
Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως τα περίπου 700.000 ευρώ για ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ έχουν κατατεθεί από τον Δεκέμβριο- Ιανουάριο, αλλά οι δικαιούχοι στους οποίους θα έπρεπε να καταβληθούν εντός δύο μηνών, δεν μπορούν να πληρωθούν διότι το θέμα έχει ‘σκαλώσει’ στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Τόσο τα δρομολόγια για την μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ όσο και από τα Ταξί Πρέβεζας παραμένουν απλήρωτα από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δηλαδή την έναρξη του Σχολικού Έτους.
Στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας επικρατεί αναβρασμός, η έλλειψη ρευστότητας, τα χρήματα για μισθοδοσίες και καύσιμα που πέφτουν με το σταγονόμετρο, και οι αυξανόμενες λειτουργικές ανάγκες, προκαλούν αντιδράσεις και εξοργίζουν εργαζόμενους και μετόχους.
Πληροφορίες από την Π.Ε. αναφέρουν πως το ζήτημα της πληρωμής των δρομολογίων για τη μεταφορά των μαθητών, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η σκέψη για επίσχεση εργασίας από εργαζόμενους του ΚΤΕΛ όσον αφορά τα δρομολόγια των μαθητών υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των δικαιούχων, οι οποίοι όμως δίνουν ακόμη μια μικρή πίστωση χρόνου μιας και δεν προτιμούν τη ρήξη.
Από την πλευρά του ΚΤΕΛ, το Προεδρείο πιέζει προς την κατεύθυνση να δοθούν τα χρήματα άμεσα.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ καθώς έχουν το ίδιο πρόβλημα ως προς τις οφειλές των δρομολογίων των μαθητών.
Ο Κλάδος των ταξιτζήδων στην Πρέβεζα έχει χτυπηθεί αλύπητα από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα το εισόδημά τους να έχει κατακερματιστεί. Η μόνη οικονομική διέξοδος σήμερα για τους που 70 περίπου ταξιτζήδες του Νομού, είναι αυτά τα χρήματα από τα δρομολόγια των μαθητών ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα με τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ταξιτζήδες της Πρέβεζας έχουν δώσει μια διορία μέχρι την Μ. Πέμπτη στις αρμόδιες Υπηρεσίες για να τους καταβληθούν τα χρήματά τους, ειδάλλως υπάρχει η σκέψη να ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.
Ευελπιστούν πως θα δοθεί λύση, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως το ΚΤΕΛ αλλά και οι Ταξιτζήδες της Πρέβεζας έχουν αποστείλει εξώδικο στις αρμόδιες Υπηρεσίες για τα χρήματά τους.
Δεδομένων των παραπάνω αντιλαμβάνεσθε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους-μετόχους σε ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ,  ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος για παύση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών μετά τις εορτές του Πάσχα, εάν τα χρήματα δεν καταβληθούν, λόγω οικονομικής δυσπραγίας των εργαζομένων.
Άρης Τσελίκος
http://www.topikifoni.gr/Article/tabid/198/articleType/ArticleView/articleId/5320/Default.aspx


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites