Πέμπτη, 12/12/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δεν θέλει κόπο …θέλει ΤΡΟΠΟ!

Γράφει η Άνδριάνα Σολδάτου

Μέγα θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας σχετικά με την απομάκρυνση των ερασιτεχνών αλιέων από την παραλία της Πρέβεζας. Πάνω στο θέμα έχω να αναφέρω ότι στην βάση της η απόφαση είναι σωστή. Από πλευράς, ότι για τους τρεις θερινούς μήνες που ισχύει η απαγόρευση όντως η ενασχόληση των ψαράδων κατά κάποιο τρόπο εμποδίζει την προσέλκυση των σκαφών στην παραλία της πόλης. Ωστόσο ο τρόπος ο οποίος διαχειρίστηκε επικοινωνιακά το ζήτημα η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Παρθενία Καζάκου και οι δηλώσεις περί καλαισθησίας ήταν παραπάνω από ατυχής … Θα μπορούσα μάλιστα να πω πως ήταν αγενής.

Γιατί το λέω αυτό; Η αισθητική είναι κάτι τελείως το υποκειμενικό. Για παράδειγμα εμένα προσωπικά με ενοχλεί και χαλάει την αισθητική πολύ περισσότερο η παρακάτω εικόνα, παρά ο γραφικός ψαράς που ασκεί το χόμπι του στην παραλία της πόλης …

Όταν λοιπόν είσαι πρόεδρος ενός φορέα και μιλάς για αισθητική θα πρέπει να σκέφτεσαι όχι μόνο την δική σου αισθητική αλλά και των υπολοίπων. 
Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά την δημοσιοποίηση του θέματος ήταν απόλυτα φυσιολογικές και αναμενόμενες, καθώς είναι άλλο να απομακρύνεις τον γραφικό ψαρά για λειτουργικούς λόγους και άλλο επειδή σου χαλάει εσένα την μόστρα …Το όλο επιχείρημα είναι άκρως προσβλητικό και δεν αξίζει για την πλειοψηφία των γραφικών ψαράδων που μόνο ομορφιά χαρίζουν στην παραλία της πόλης.
Να λοιπόν πως μια κατά βάσιν σωστή απόφαση μπορεί να καεί από μια λάθος λέξη …Την λέξη καλαισθησία …
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ