Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα το Πρώτο Σχολείο που επισκέπτεται την Ήπειρο με αφορμή την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα είναι το Πρώτο Σχολείο που επισκέπτεται την Ήπειρο με αφορμή την πιλοτική Πολιτιστική Διαδρομή  των Αρχαίων Θεάτρων.
 Στράτος Ιωάννου: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το πρώτο σχολείο της Ελλάδας, το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα που αποφάσισε να ακολουθήσει το χνάρι της πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου»

Ενώ προχωρούν γοργά οι εργασίες για την υλοποίηση του μεγάλου έργου για την Ήπειρο «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Θέατρα της Ηπείρου» και μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε  η πρώτη πιλοτική «Πολιτιστική Διαδρομή στα Θέατρα της Ηπείρου» για τα μέλη του Διαζώματος και τους φίλους τους, το πρώτο σχολείο της επικράτειας επιλέγει να πραγματοποιήσει την πενταήμερη εκδρομή του στην Ήπειρο ακολουθώντας την “πολιτιστική διαδρομή”.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Γέρακα έφτασαν στην Πρέβεζα, όπου τους υποδέχθηκαν στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Την Παρασκευή επισκέπτονται το αρχαίο Θέατρο και το Ωδείο της Νικόπολης, στη συνέχεια το αρχαίο Θέατρο της Κασσώπης και το Μνημείο του Ζαλόγγου. Κατόπιν θα κατευθυνθούν στον Αχέροντα και θα επισκεφτούν το Νεκρομαντείο. Θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων στη Θεσπρωτία και θα καταλύσουν στα Ιωάννινα. Το Σάββατο 4 Απριλίου θα επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το Μουσείο του Βρέλλη, καθώς και τα αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων (Κάστρο Ιωαννίνων, Μουσείο Αλή Πασά και το νησάκι των Ιωαννίνων. Η εκδρομή θα συνεχισθεί την Κυριακή με επίσκεψη στο Μέτσοβο, κατόπιν θα κατευθυνθούν στα Μετέωρα, για να επιστρέψουν στην αφετηρία τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι καλωσορίζει θερμά τους μαθητές και τους καθηγητές τους από το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα που επέλεξαν την Ήπειρο για την πενταήμερη εκδρομή τους και μάλιστα την πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα, παρότι αυτή ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύει και εύχεται ότι η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη, ενώ δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι η πολιτιστική διαδρομή αρχίζει να προσελκύει επισκέπτες, πριν ακόμη ολοκληρωθεί και διαμορφωθεί επίσημα. Αυτό δείχνει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του  εγχειρήματος και είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές Περτσινίδου Κορρίνα, Λυμπεροπούλου Σοφία και ο διευθυντής του 1ο Γυμνασίου Γέρακα Αθήνας κ. Δημαράς Παναγιώτης.

Η κα Περτσινίδου δήλωσε: «Υλοποιούμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που του έχουμε δώσει τον τίτλο “τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους” με συμμετοχή της πολυπληθέστερης ομάδας του σχολείου μας,   γύρω στα 60 παιδιά, εκ των οποίων τα 31 είναι μαζί μας για να διανύσουν τις “Πολιτιστικές διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Μας εμπνέει η ιδέα και το εγχείρημα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Διαζώματος και χαιρόμαστε που θα περιηγηθούμε σε αυτά τα σπουδαία έργα παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς που αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό, κάτι που ιδιαιτέρως σ’ αυτήν τη συγκυρία το έχουμε τόσο ανάγκη. »

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Π. Δημαράς δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη η χαρά να βρισκόμαστε εδώ με μια πραγματικά ουσιαστική και ζεστή φιλοξενία εκ μέρους σας. Φαίνεται ότι δεν κάνετε τίποτε τυπικό και ότι το νιώθετε. Όσον αφορά την Ήπειρο είναι ένα ωραιότατο μέρος και παρά το ότι είναι μια φτωχή περιφέρεια, δεν ξεχνάμε ότι τα περισσότερα σημαντικά κτίρια της Αθήνας είναι από Ηπειρώτες ευεργέτες. Είναι πραγματικά μαγεία να επισκέπτεται κανείς την Άνοιξη την Ήπειρο, να την περιδιαβαίνει και να ανακαλύπτει τον πολιτισμό της».

Σημειώνουμε ότι θα ακολουθήσουν άλλες δυο εκδρομές 4 ημερών που θα πραγματοποιηθούν 2 φορές (Πέμπτη 30 Απριλίου – Κυριακή 3 Μαΐου (Πρωτομαγιά) & Παρασκευή 29 Μαίου – Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος)) κατά το οποίο οι συμμετέχοντες  θα επισκεφτούν τα  πέντε μοναδικά αρχαία θέατρα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites