ΙΩΑΝΝΙΝΑ: «Workshop από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου με θέμα τη Γεωθερμική ενέργεια»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Workshop από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου με θέμα τη Γεωθερμική ενέργεια»
Ιωάννινα  12/3/2015 – Mε ι διαίτερη θέρμη και ενδιαφέρον συμμετείχαν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα της ενέργειας, μηχανολόγοι μηχανικοί, αρχιτέκτονες, αλλά και στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου στην εκδήλωση με θέμα «Γεωθερμική ενέργεια» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Alterenergy, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτηρίου του Περιφερειακού Ταμείου   Ανάπτυξης στα Ιωάννινα.
Την ημερίδα άνοιξε η κ. Μπακόλα Ντίνα, συντονίστρια του Workshop και υπεύθυνη του έργου η οποία και το παρουσίασε αναλυτικά αναφερόμενη σε βασικά στοιχεία που αφορούν την περιοχή παρέμβασης και το εταιρικό σχήμα καθώς και τους σκοπούς και τις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί τονίζοντας ιδιαίτερα τον σημαίνοντα ρόλο της Περιφέρειας. Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε  ο κ. Πατλιτζιάνας Κωνσταντίνος, στέλεχος Διεύθυνσης Προγραμμάτων ΚΑΠΕ, εταίρος στο έργο Alterenergy, αναφερόμενος ενδελεχώς στο νομικό πλαίσιο που αφορά την εγκατάσταση μικρών υδροηλεκτρικών μονάδων. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι κ. Καλαμπόκης Χρήστος και Θεοχάρης Κωνσταντίνος οι οποίοι μίλησαν για τον «Υδροστρόβιλο χαμηλών υδατοπώσεων». Για την Αβαθή Γεωθερμική ενέργεια και τη χρήση της για θέρμανση και ψύξη μίλησε ο κ. Χωροπανίτης Ιωάννης ενώ το workshop έκλεισε ο κ.Βούρδας Περικλής ο οποίος μίλησε για τη γεωθερμική ενέργεια εστιασμένα στο έργο Alterenergy.Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία της και η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη, o
Τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έκλεισε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του ακροατηρίου και των βασικών ομιλητών θέτοντας τις βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του εγχειρήματος.
Με βασικό στόχο του έργου την ανάπτυξη «μοντέλων» ικανών για την αυτόνομη ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογιών Εξοικονόμησης Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής και ιδιαίτερα της Ηπείρου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ενεργοποίηση πλέον των ενδιαφερομένων μερών για το θέμα αυτό, το οποίο μπορεί να αποφέρει τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά οφέλη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

12/06/2021, 6:25 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου : Σε εξέλιξη η διαδικασία πληρωμών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19

12/06/2021, 6:16 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αναδόχους νέων έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή

12/06/2021, 6:12 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : 15 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – Αναλυτικά η κατανομή

12/06/2021, 6:02 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Γιώργος Στύλιος: Ένα καλό νέο για την Άρτα. Περισσότερα από 1,5 εκ. € εγκρίθηκαν επιπλέον για τη βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου και τον Οδικό άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων.

12/06/2021, 5:55 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο

09/06/2021, 5:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites