ΠΡΕΒΕΖΑ: Ενθουσίασε το κοινό η χορωδία “Αρμονία”

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας για την συναυλία της νεανικής και της παιδικής χορωδίας της «Αρμονίας» αφιερωμένη στο ελληνικό και ξένο Musical. Οι χορωδοί με την καθοδήγηση της μαέστρου Ανέλια Στεφάνοβα απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών οι οποίοι θαύμασαν αυτή την μοναδική συναυλία.
Στο πρώτο μέρος η Νεανική χορωδία παρουσίασε τα τέσσερα πιο διάσημα κομμάτια από το Αμερικάνικο μιούζικαλ “West side story”, του Leonard Bernstein, τα οποία έχουν γράψει ιστορία στην εξέλιξη του μιούζικαλ σε παγκόσμια κλίμακα : “I feel Pretty” είναι το τραγούδι της πρωταγωνίστριας Μαρία και το παρουσίασαν μόνο τα κορίτσια της χορωδίας.Μετά ακολούθησε το “Maria”, που είναι το κομμάτι το οποίο τραγουδάει ο άλλος πρωταγωνιστής του μιούζικαλ, ο Τόνυ όταν βλέπει για πρώτη φορά την Μαρία και την ερωτεύεται το οποίο παρουσίασαν μόνο τα αγόρια της χορωδίας. Στην συνέχεια  το γνωστό “Tonight” που στη διάρκεια του έργου τραγουδιέται στο πρώτο ραντεβού του Τόνυ με τη Μαρία. Στο τέλος το “Αmerica” – το κομμάτι στο οποίο οι μετανάστες από το Puerto Rico, τσακώνονται με πολύ χιούμορ μεταξύ τους για το αν είναι καλή η ζωή των μεταναστών στην Αμερική. Στο πιάνο συνόδευσε η κ. Δήμητρα Αποστολίδη. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Παιδική χορωδία «Αρμονία» παρουσίασε το παιδικό μιούζικαλ “Μια φορά και έναν καιρό στους Παξούς”, που  βασίζεται σε παραδοσιακά παραμύθια των Παξών. Το έργο, που γράφτηκε τον περασμένο Αύγουστο το 2014 για το παιδικό εργαστήρι του Paxos Music Festival, συνέθεσε η κ. Δήμητρα Τρυπάνη – καθηγήτρια σύνθεσης στο Μουσικό Τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου και εκτελέστηκε για πρώτη φορά εκεί. Το μιούζικαλ αυτό πρωτοτυπεί με το πρωταγωνιστικό ρόλο της χορωδίας, με ένα ξεχωριστό και σύγχρονο άκουσμα, με χορωδιακά “Body percussion” σε κάποια ηχοτοπία, με παράξενο συνδυασμό διαφορετικών μουσικών στυλ (π.χ Μπαρόκ με Ραπ) με μία πρωτότυπη ενορχήστρωση για δύο βιολιά και πιάνο. Συνόδευσε η Δήμητρα Αποστολίδη στο πιάνο και η Βανέσα Αθανασίου και ο Νίκος Λιόντος στο βιολί.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η συνθέτρια Δήμητρα Τρυπάνη, η κ. Μιράντα Καλδή, καθηγήτρια διεύθυνσης χορωδίας στο Μουσικό Τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και η κ. Φαίη Λύχνου, μία εκ των διοργανωτών του Paxos Music Festival, η οποία βρήκε και μελέτησε τα παραδοσιακά παραμύθια.
πηγή φωτό facebook (Αγγελική Ματσούκα)


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σήμερα η Δορυφορική μετάδοση της Όπερας “Τραβιάτα” στην Όαση

05/11/2022, 10:42 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έναρξη δορυφορικών μεταδόσεων από τη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου 

18/10/2022, 1:00 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις “Νύχτες Ποίησης” στον Κήπο του Λαού ο Θωμάς Ιωάννου

06/09/2022, 9:52 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση ζωγραφικής “Αιολική Γη ” του Στέλιου Καγιαδάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης

18/07/2022, 5:58 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Γλυπτική «ΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ» – Μια συνέντευξη του Πρεβεζάνου γλύπτη

23/02/2022, 6:12 μμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης παρουσιάστηκε η παράσταση «Τρωάδες» από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ

29/08/2021, 11:08 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μαργιόλα- Τέσσερις Γενιές” στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης

05/08/2021, 7:52 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites