Υπεγράφη η σύμβαση του έργου συλλογής , μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων της παράκτιας ζώνης Πρέβεζας και Πάργας

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου  συλλογής , μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων της παράκτιας ζώνης Πρέβεζας και Πάργας.
Τον δρόμο της ένταξης  του ΅Εργου συλλογής, μεταφοράς , επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου  ( νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου΅ στο νέο ΕΣΠΑ , άνοιξε η υπογραφή  της Προγραμματικής Σύμβασης  του έργου που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου   μεταξύ του  Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη,  και των Δημάρχων  Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη και Πάργας Αντώνη Νάστα παρουσία της  αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη.
Το έργο εντάσσεται  στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου  για την αντιμετώπιση  φαινομένων ρύπανσης και υποβάθμισης επιφανειακών  υδάτων  από τις εισροές αστικών λυμάτων  στους υδάτινους και εδαφικούς αποδέκτες.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την βασική υποδομή για την συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων , όπως τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Λούτσας,  παραλίας Λούτσας ,Bράχου,Λυγιάς,  Ριζών, Καστροσυκιάς, παραλίας Καστροσυκιάς Νέας Σινώπης, Νέας Σαμψούντας, Αρχάγγελου, Καναλίου  και των πολεοδομικών εκτάσεων αυτού, τα αναγκαία έργα μεταφοράς των λυμάτων προς τον χώρο επεξεργασίας,  την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων  και τέλος των αγωγό διάθεσης των  επεξεργασμένων λυμάτων ..
Το σημαντικό αυτό έργο θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο  της ανεξέλεγκτης  διάθεσης λυμάτων  αλλά και βοθρολυμάτων που προέχονται από τους οικισμούς που περιλαβάνονται στον σχεδιασμό ώστε να περιοριστεί η ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών  αλλά και επιπλέον θα εξουδετερώσει πιθανούς κινδύνους για την δημόσια υγεία..
Η πλήρης μελέτη του έργου χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και υλοποιήθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου  , ο προυπολογισμός του χωρίς Φ.Π.Α ανέρχεται σται 36,6 εκατομμύρια ευρώ ενώ   θεωρείται μείζονος σημασίας και άμεσης προτεραιότητας εφόσον εντάσσεται στα εμπροσθοβαρή έργα του ΠΕΠ Ηπείρου 2014-2020.

Επόμενο βήμα θα είναι η υποβολή της   προγραμματικής σύμβασης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Ηπείρου έτσι ώστε να προχωρήσει η ένταξη του έργου.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική παρέμβαση η οποία θα   θωρακίσει και  παράλληλα θα αναβαθμίσει την παράκτια ζώνη  της Πρέβεζας      προσφέροντας μια σημαντική ώθηση  στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα του  θαλάσσιου τουρισμού.
Ευχαρίστησε δε τον   Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη καθώς και  την κ Τατιάνα .Καλογιάννη για  το ενδιαφέρον  που έδειξαν  για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το οποίο και αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.
φωτό αρχείου


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites