ΠΡΕΒΕΖΑ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα έργα της αρχαιολογίας

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα έργα της αρχαιολογίας-
Ερώτηση στη βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ.
Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους στα έργα της αρχαιολογίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος. Στην ερώτηση τονίζεται «Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου στα έργα που εκτελούνται από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, καθώς είναι απλήρωτοι για 2 και 3 μήνες» Σύμφωνα με τους βουλευτές η απλήρωτη εργασία έχει γίνει κανόνας για τους εργαζόμενους στα έργα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η κατάσταση είναι δραματική. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα έξοδα μετακίνησης, αφού αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι 100 και 150 χιλιόμετρα καθημερινά για τις διαδρομές Άρτα – Νικόπολη, Άρτα – Δρυμός, Αγρίνιο – Δρυμός.»Οι βουλευτές σημειώνουν τέλος ότι «δεν είναι μόνο η καθυστέρηση στη πληρωμή των δεδουλευμένων, είναι και οι χαμηλές αμοιβές, οι απαράδεκτες συμβάσεις εργασίας, όπου εργαζόμενοι με βαριά χειρωνακτική εργασία σκάβοντας όλη μέρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα) τους έκοψαν τα βαρέα και ανθυγιεινά και τους έβαλαν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ως υπάλληλοι γραφείου»
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας ο ετήσιος έλεγχος γνώσης κολύμβησης των σπουδαστών/τριών της ΑΕΝ Ηπείρου 

12/06/2021, 6:32 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

12/06/2021, 6:25 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου : Σε εξέλιξη η διαδικασία πληρωμών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19

12/06/2021, 6:16 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αναδόχους νέων έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή

12/06/2021, 6:12 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : 15 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – Αναλυτικά η κατανομή

12/06/2021, 6:02 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Γιώργος Στύλιος: Ένα καλό νέο για την Άρτα. Περισσότερα από 1,5 εκ. € εγκρίθηκαν επιπλέον για τη βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου και τον Οδικό άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων.

12/06/2021, 5:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites