Οι Δημοτικοί υπάλληλοι της ‘’ Απέναντι όχθης ’’ καταγγέλλουν τον δήμαρχο Πάργας

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ                                                                                                                                   Επισφράγισμα των αγώνων και της αντίστασης των εργαζομένων και μεγάλου μέρους της κοινωνίας της τελευταίας τετραετίας ήταν η ανατροπή της συνεργάσιμης συγκυβέρνησης στους δανειστές και τα μνημόνια, που συντελέστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Ο αγώνας όμως ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου και στη σκληροπυρηνική στάση και πολιτική λιτότητας της Ε.Ε. , της Ε.Κ.Τ. , του Δ.Ν.Τ και πρωτίστως στην κυνικότητα της Γερμανικής κυβέρνησης που αδιαφορούν για τη βούληση του Ελληνικού λαού να αποδεσμευτεί από τα μνημόνια και τις καταστροφικές επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους και την κοινωνία, απαιτεί σταθερή πολιτική βούληση αλλά και ενεργητική συμμετοχή των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που διαχρονικά έχουν αγωνιστεί για μόνιμη και σταθερή εργασία, επισημαίνουν τόσο στην ηγεσία της ΚΕΔΕ όσο και προς το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ότι οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού καθώς και οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων , αλλά κυρίως το πρόβλημα της ανεργίας που γιγάντωσαν οι μνημονιακές επιλογές της απερχόμενης συγκυβέρνησης δεν λύνονται με εργαζόμενους μικρής διάρκειας, κακοπληρωμένους και χωρίς ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Αν το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας προτείνεται ως λύση ανάγκης στο σημείο που οι δανειστές και η πρώην μνημονιακή Κυβέρνηση έφτασαν την ανεργία και μετατρέποντας την κρίση των τραπεζών σε ανθρωπιστική κρίση, τότε η νέα κυβέρνηση οφείλει τους ανέργους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να τους αντιμετωπίσει ως εργαζόμενους και όχι ως ωφελούμενους, όπως σκόπιμα τους αποκαλούσαν μέχρι τώρα, να αμείβονται σύμφωνα με το Ενιαίο Μισθολόγιο που μισθοδοτούνται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των Δήμων (μόνιμοι – ΙΔΑΧ) και να τους παρέχεται πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΑΙ
τον αγώνα μας για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας για εργαζόμενους με ίσους όρους αμοιβής και εργασίας, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
1. Για κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό για όλες τις υπηρεσίες και λειτουργίες του Δήμου με μόνιμη και σταθερή δουλειά , με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
2. Για εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ , ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, ΚΑΠΗ κλπ.) με πλήρη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό
3. Για ολοκληρωμένη και πλήρη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων, χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ , με πλήρη κρατική χρηματοδότηση
4. Για την ανάκτηση όλων των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων που πάρθηκαν πίσω την περίοδο διακυβέρνησης της μνημονιακής συγκυβέρνησης
5. Αποκρούουμε, μαζί με όλους τους  εργαζόμενους, τα σχέδια των ισχυρών δυνάμεων του κεφαλαίου, της εγχώριας διαπλοκής και του μπλοκ της λιτότητας στην Ευρώπη, να υπονομεύσουν την εναλλακτική προοπτική που προβάλλει η σημερινή  κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, για τη χώρα μας και την Ευρώπη.
6. Δηλώνουμε, παράλληλα, την ετοιμότητά μας, ως δύναμη συμβολής στην εφαρμογή πολιτικών που προτάσσουν τα κοινωνικά συμφέροντα, αλλά  και ως δύναμη ελέγχου και αντίστασης   απέναντι σε πρακτικές και καταστάσεις, όταν θα εμφανίζονται και θα κινούνται σε λογικές του καταδικασμένου αντιλαϊκού, παλαιοκομματισμού του χθες.  
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Το Δήμαρχο Πάργας για τις συμφωνίες που υπέγραψε με ΚΟΙΝΣΕΠ (επιχείρηση), που καταστρατηγεί τις εγγυήσεις διαφάνειας, αξιοκρατίας και νομιμότητας στην επιλογή προσωπικού για εκτέλεση έργων του Δήμου, αλλά και τη διορισμένη από την προηγούμενη μνημονιακή κυβέρνηση, Γενική Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, για την επικύρωση αποφάσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), έξω από τα όρια της νομιμότητας.

Πρέβεζα 9-3-2015

Δημοτικοί υπάλληλοι της  ‘’ Απέναντι όχθης ’’


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites