ΠΡΕΒΕΖΑ:Ο Βασίλης Κρομμύδας θα ηγηθεί της τεχνικής διοργάνωσης των Ακτίων

Η  πρώτη συνάντηση για την προετοιμασία  ενος κορυφαίου  πανελλήνιου αθλητικού γεγονότος που θα έχει την ονομασία “Ακτια Τρίαθλο”  και   θα διοργανωθεί στις  30 Αυγούστου στην Πρέβεζα  , πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας με την συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων, της
Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, του προέδρου της Τ.Κ Λούρου Σπύρου Γκούρα και άλλων  αθλητικών παραγόντων.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Ευάγγελος Συγκούνας ο οποίος θα έχει  από πλευράς της Δημοτικής Αρχής τον συντονισμό του ξεχωριστού αυτού εγχειρήματος.
Ιδιαίτερη ήταν η  παρουσία του κορυφαίου έλληνα αθλητή Βασίλη Κρομμύδα ο οποίος θα  ηγηθεί της τεχνικής διοργάνωσης των αγώνων.
Το “Ακτιο Τρίαθλο” θα περιλαμβάνει κολύμβηση  750 μετρων, ποδηλασία  10 χιλιομέτρων και   θα  ολοκληρωθεί με αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων.
Διοργανωτής θα είναι ο Δήμος της Πρέβεζας  ενώ ο αγώνας θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Οπως τονίστηκε υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για  συμμετοχές  αθλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ενώ στόχος είναι να καθιερωθεί και να διοργανώνεται κάθε χρόνο .
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που  υπάρχει το Σάββατο 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο Ακτιος δρόμος αλλά κα ι ο διάπλους του Αμβρακικού ολοκληρώνοντας το αθλητικό διήμερο το οποίο θα υλοποιηθεί χάρη στην συμβολή των συλλόγων , της τοπικής κοινωνίας και των εθελοντών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Βασίλης Κρομμύδας είναι ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές και αθλητές στην Ελλάδα.

Από το 2005 έως το 2009 ήταν ο head coach της Ελληνικής Εθνικής ομάδας του Τριάθλου, ενώ αυτή την στιγμή είναι ο προπονητής της Εθνική ς ομάδας Τριάθλου της Κύπρου.
Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην Κολύμβηση. Την πενταετία 2005-2009 διετέλεσε προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τριάθλου και είναι ο μοναδικός Έλληνας προπονητής με δίπλωμα προπονητή Τριάθλου Α΄ κατηγορίας. Επίσης εδώ και μια δεκαετία αρθρογραφεί στα περιοδικά Mbike και Runner.
Από το 1989 ξεκίνησε να ασχολείται με το Τρίαθλο όπου και γνώρισε τις μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες του.
Ο Βασίλης, με τις δυο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες (2000 Σίδνεϋ και 2004 Αθήνα), με το ρεκόρ διαδρομής ( που ισχύει μέχρι και σήμερα ) στο IRONMAN της Χαβάη το 1994 στη κατηγορία Μ 18-24 ( 8:55΄), με 8η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Long Distance στη Nice το 1997, με τερματισμούς σε οχτώ IRONMAN, τέσσερα LONG DISTANCE Τρίαθλα και πάνω από 200 διεθνείς αγώνες Τριάθλου και Διάθλου με πολλούς τερματισμούς στο βάθρο, στα 15 χρόνια που αγωνιζόταν από το 1989, είναι ο θρύλος του Ελληνικού Τριάθλου.
Αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Τριάθλου από την δημιουργία της Ομοσπονδίας 1996 μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.  Έχει κατακτήσει όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα στα οποία έλαβε μέρος (συνολικά δέκα), με τα τελευταία δυο από αυτά το 2011-12 σε ηλικία 41 ετών μετά από έξι χρόνια διακοπής από τους αγώνες. Ήταν τέσσερις φορές 1ος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, και αήττητος από άλλον Έλληνα αθλητή από τότε που ξεκίνησε το Τρίαθλο.
Σε άλλα αθλήματα που έχει διακριθεί είναι, στην κολύμβηση, με κατακτήσεις Πανελληνίων νικών και
συμμετοχές στην Εθνική ομάδα, στην Ποδηλασία βουνού, συμμετοχή με την Εθνική ομάδα και νικητής του διεθνή αγώνα στη Κύπρο το 1996, στην Ποδηλασία δρόμου, νικητής στα περιφερειακά πρωταθλήματα και βάθρο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2004, στο Τρέξιμο ανωμάλου δρόμου με βάθρα στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Επίσης και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας ήταν η μοναδική Ελληνική συμμετοχή.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites