Δίωξη σε βάρος του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη

Πονοκέφαλο έχουν δημιουργήσει στον Δήμαρχο Πρέβεζας οι αλλεπάλληλες αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία εκτός το ότι έχει ακυρώσει 2 τοποθετήσεις υπαλλήλων σε καίριους τομείς, άσκησε εις βάρος του δίωξη για το αδίκημα της επίδειξης πλημμελούς πειθαρχικού ελέγχoυ σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας. Οι υπάλληλοι αυτοί σύμφωνα με το κατηγορητήριο πραγματοποίησαν εσφαλμένη έκδοση δύο οικοδομικών αδειών πριν από δύο δεκαετίες. Η αποκεντρωμένη διοίκηση αποδίδει ευθύνες στον Δήμαρχο Πρέβεζας για το γεγονός ότι δεν άσκησε πειθαρχικό έλεγχο στους συγκεκριμένους υπαλλήλους … Ο Δήμαρχος Πρέβεζας εν αναμονή της απόφασης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μέχρι και σήμερα δεν έκανα καμία επίσημη δήλωση για την εις βάρος μου δίωξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  για το αδίκημα της επίδειξης πλημμελούς πειθαρχικού ελέγχoυ σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας για δήθεν εσφαλμένη έκδοση δύο οικοδομικών αδειών πριν από δύο δεκαετίες (!).         
Εφόσον εκδικάσθηκε η υπόθεσή μου, σήμερα πλέον  και εν αναμονή της απόφασης της πενταμελούς πειθαρχικής επιτροπής δηλώνω τα εξής:
-Παρότι η εις βάρος μου κατηγορία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την απογοήτευση  που ένιωσα όταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση  αποφάσισε να με εκθέσει, αποδίδοντας ευθύνες σε έναν λειτουργό που νιώθει βαριά την ευθύνη σε όλη την πολιτική και κοινωνική πορεία του.
Την απογοήτευση μου επιτείνει το γεγονός ότι  την δίωξή μου διείδαν εμπειρότατοι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιακής ευθύνης, καταξιωμένοι στην τοπική κοινωνία, στους οποίους δεν μπορώ να αποδώσω  αφέλεια .
-Κατά συνέπεια η καθαρά πολιτική και αίολη αυτή δίωξή μου, αφήνει ανάγλυφη την αίσθηση της αδικίας προς  το πρόσωπο όσων εισηγήθηκαν  την παραπομπή  μου και ανέλαβαν το ρόλο του κατηγόρου μου.
Οι  Δήμαρχοι είναι  πολίτες τουλάχισον ίδιων- ίσων υποχρεώσεων και ΠΡΕΠΕΙ να διώκονται όταν παρανομούν. Οταν όμως διώκονται με τρόπο προκλητικό για ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ παραβάσεις άλλων διοικήσεων, με την ελαφρά καθυστέρηση των 20 χρόνων, τότε δεν εξυπηρετούν το λαϊκό αίσθημα απόδοση δικαιοσύνης αλλά αποπροσανατολίζουν την λαϊκή οργή , με σκοπό να παρέχουν άρτο και θεάματα στην αδηφάγο λαγνεία σκανδάλων των διεφθαρμένων αιρετών.
-Η αξιοπρέπεια μου δεν αντέχει το πλήγμα της κακοδιοίκησης και της συγκάλυψης, όσο αστεία και αν είναι η κατηγορία, προσωπικά , λόγω προσωπικών ευαισθησιών,δεν μπορώ να  ανεχθώ την θέση στην οποία τόσο άδικα περιήλθα.

 -Οποιοσδήποτε εργάζεται , κάνει και σφάλματα , ανάλογα πολλές με τον όγκο της εργασίας του. Εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ τα σφάλματά μου τα οποία θεωρώ αναπόσπαστη διαδικασία της ζωής και της εξέλιξής μας.
Δήθεν σφάλματα όμως και παραλήψεις που δεν μου  αναλογούν , όχι μόνο δεν θα τα αναλάβω ποτέ, αλλά ούτε  θα ανεχθώ να μου αποδοθούν .
Προ πάσης εκδόσεως αποφάσεως λοιπόν και  με αίσθηση καθήκοντος δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να ασκήσω κανένα πειθαρχικό έλεγχο σε  υπαλλήλους που  κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Αντιθέτως οφείλω να τους υπερασπιστώ.
Θα πρέπει όμως να αναφέρω  ότι δεν δίστασα να  απολύσω υπάλληλο  για σοβαρό πειθαρχικό αδίκημα και δεν θα διστάσω να το ξανακάνω στο μέλλον, αν ο υπάλληλος  επιλέξει να παρανομήσει.
Δεν πρόκειται όμως να αφήσω ανυπεράσπιστο υπάλληλο που βάλλεται άδικα, προκειμένου να  εκτελέσω εντολές και  να αποιηθώ ευθύνες.
Αποφάσισα λοιπόν να τοποθετηθώ σήμερα πριν εκδοθεί  η απόφαση θεωρώντας ότι θα πρέπει να ξέρει και ο κόσμος ποιά ήταν η σοβαρή παράβαση για την οποία διώκεται ο Δήμαρχος Πρέβεζας και τον κατηγορεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Τέλος νιώθω την ανάγκη να δηλώσω  ότι:
Ευχαριστώ και εμπιστεύομαι τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου για τη νομική συμπαράσταση που μου παρείχε στην συγκεκριμένη υπόθεση και ιδιαίτερα τον προιστάμενο αυτής κ.Απόστολο Τάσση που ανέλαβε το βάρος της υπεράσπισής μου.
                       

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

   ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΪΛΗΣ

* Σχόλιο του mypreveza.gr: Συχνός “πελάτης” των δικαστηρίων ως κατηγορούμενος, τελευταία ο κ. Μπαϊλης …
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συκοφαντική δυσφήμιση ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites