Συνεδρίαση για την Πολιτική Προστασία στην Π. Ε. Πρέβεζας

Την Τρίτη 17 Μαρτίου  συνεδρίασε σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου με θέμα «Σχεδιασμός και μέτρα Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών 2015».
Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος Δ. Πρέβεζας κ. Π. Σαραμπασίνας, ο αντιδήμαρχος Δ. Ζηρού κ. Β. Παπαβασιλείου, εκπρόσωπος του Δήμου Πάργας, οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας, Πάργας και Φιλιππιάδας, ο υποδιοικητής της 131 ΣΜ, ο αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Α. Σεϊτανιώτης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας, εκπρόσωποι της Δ/νσης Α΄ & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι της Δ.Ε.Δ.Η.Ε (ΔΕΗ), Δ.Ε.Υ.Α.Π., του ΕΚΑΒ, ο πρόεδρος της Λ.Ε.Κ, εκπρόσωποι της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας, κ.α. υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων  φορέων, η ανασκόπηση των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν από την κάθε αρμόδια υπηρεσία στον τομέα ευθύνης της, καθώς και η συνέχιση της άριστης συνεργασίας για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις πυρκαγιές και η καλύτερη άμυνα και θωράκιση της περιοχής μας.
Έγινε αναφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή κατά την χειμερινή περίοδο καθώς και απολογισμός των προβλημάτων και των ελλείψεων που αντιμετωπίστηκαν την προηγούμενη χρονιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε θερμά  όλες τις υπηρεσίες και τους δήμους για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες που προέκυψαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και αντίστοιχα οι εκπρόσωποι των δήμων και των φορέων ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για τη συνεργασία και το συντονισμό. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα πλημμυρικά φαινόμενα που πρόσφατα αντιμετωπίσαμε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων απέδειξαν ότι οι  συνεδριάσεις του οργάνου πολιτικής προστασίας έχουν ιδιαίτερη αξία, γιατί χάρη σε αυτές έχουμε εμπεδώσει άριστη συνεργασία για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες που συνέβαλαν, τους δήμους, τις εθελοντικές ομάδες, όπως η ΛΕΚ που πάντα πρωτοστατεί και τους πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν. Θέλω να τονίσω τη σημασία της ευαισθητοποίησης των πολιτών και της αφύπνισης του εθελοντισμού, γιατί μόνο τότε μπορεί η άμυνά μας απέναντι στα ακραία φαινόμενα να είναι πλήρης και αποτελεσματική.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη οι φορείς να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα, όχι μόνο τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα, αλλά και αναλαμβάνοντας όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την πρόληψη. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην υποχρέωση των δήμων να καταργήσουν ή να μην επιτρέπουν τη δημιουργία ανεξέλεγκτων χωματερών, οι οποίες αποτελούν εκτός από εστίες μόλυνσης, και εστίες για την πρόκληση πυρκαγιών. Τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κάνει ότι μπορεί από την πλευρά της για την καλύτερη οργάνωση της πολιτικής προστασίας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

Uncategorized

Συναυλία από τμήματα Μουσικής του Δήμου Πάργας

28/06/2023, 5:59 μμ

Uncategorized

Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας ο Αντώνης Μπέζας

11/06/2023, 11:11 μμ

Uncategorized

Online Dating Safety and How to Recognize Red Flags

14/02/2023, 11:02 μμ

Uncategorized

«Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου στην Πρέβεζα

21/06/2022, 12:02 μμ

Uncategorized

Η Πάργα απο ψηλά (Αφήγηση)

11/06/2022, 2:56 μμ

Uncategorized

“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Ζηρού

03/06/2022, 10:37 πμ

Uncategorized

ΑντιΝΑΤΟϊκή διαδήλωση σε Πρέβεζα και Άκτιο – Έκαψαν σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ – Έγραψαν συνθήματα έξω από τη ΝΑΤΟική βάση στο Άκτιο

18/04/2022, 9:33 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites