ΠΡΕΒΕΖΑ:Ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της σίτισης των σπουδαστών της ΑΕΝ Ηπείρου με παρέμβαση του Στράτου Ιωάννου

Ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της σίτισης των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου με παρέμβαση του Στράτου Ιωάννου.
Από  4 Μαρτίου οι σπουδαστές της ΑΕΝ θα έχουν πρόσβαση  στην φοιτητική εστία του ΤΕΙ σε προνομιακές τιμές.

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργήσει στους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού η μη κάλυψη της σίτισής τους, λόγω απόφαση του οικείου Υπουργείου. Μετά από αίτημα αντιπροσωπείας σπουδαστών, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου σκέφτηκε μια άμεση λύση και με προσωπική του παρέμβαση, ζήτησε και πέτυχε, σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΤΕΙ και το  φορέα σίτισής του, την πρόσβαση των σπουδαστών στην εστία σίτισης των φοιτητών του ΤΕΙ με προνομιακό-συμβολικό τίμημα. Έτσι, πλέον οι σπουδαστές της ΑΕΝ θα μπορούν να σιτίζονται, όπως οι φοιτητές του ΤΕΙ, στην εστία του ιδρύματος και με τα ίδια μενού, και μάλιστα σε συμβολικές τιμές, οι οποίες συμφωνήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη. Επιπλέον, η επιχείρηση, που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών του ΤΕΙ, θα προσφέρει δωρεάν καθημερινή σίτιση σε 3 σπουδαστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρή οικονομική δυσκολία.
Στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη 3 Μαρτίου το πρωί στο γραφείο του, ο Υποδιοικητής της ΑΕΝ κ. Κ. Καρβέλης και  ο Θ. Γκόνης, πρόεδρος των σπουδαστών και ο Π. Αντωνόπουλος αντιπρόεδρος σπουδαστών, άκουσαν από τον Αντιπεριφερειάρχη το ευχάριστο νέο. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους από αυτήν την εξέλιξη. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι εξεπλάγησαν που μέσα σε 3 ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε μια ουσιαστική λύση σε ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί ιδιαιτέρως και που δεν στάθηκε στις τυπικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, γι’ αυτό και τον ευχαρίστησαν θερμά. Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου έδωσε λύση και στο πρόβλημα της σήμανσης και του φωτισμού που του ζητήθηκε.
Ο  κ. Στράτος Ιωάννου, τόνισε ότι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου είναι πολύ σημαντική για την περιοχή, καθώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με πάνω από 400 σπουδαστές, υψηλό επίπεδο σπουδών, από τις τάξεις της οποίας βγαίνουν οι αυριανοί πλοίαρχοι του Εμπορικού μας ναυτικού. Η σχεδόν 40ετής λειτουργία της στην Πρέβεζα ενισχύει την τοπική οικονομία αλλά και εμπλουτίζει την τοπική κοινωνία με την παρουσία νέων ανθρώπων. Η κοινωνία της Πρέβεζας πρέπει να αγκαλιάσει την ΑΕΝ Ηπείρου γιατί αποτελεί μαζί με το ΤΕΙ Ηπείρου, τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής μας με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας. Ο ίδιος δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αντιπεριφερειάρχης, στηρίζει με πράξεις και έργα την λειτουργία της σχολής και τους σπουδαστές.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites