Παρασκευή, 18/09/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ:Το δικό τους μήνυμα έστειλαν χθες φορείς και μαθητές ενάντια στην σχολική βία

Τη δική τους απάντηση ενάντια στην σχολική βία έδωσαν οι φορείς και οι μαθητές της Πρέβεζας, παρακολουθώντας την σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο από το Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β΄μιας Εκπαίδευσης με την συνεργασία Σχολικών Μονάδων και των Διευθύνσεων της Α’θμιας και Β΄Θμιας Εκπαίδευσης. Αντίστοιχες ημερίδες διοργανώθηκαν σε όλη την Ήπειρο και οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και πολύ περισσότερο της εκπαιδευτικής κοινότητας κορυφώνονται σήμερα 6 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα ενάντια στην σχολική βία και τον ρατσισμό. Η ημερίδα η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία ξεκίνησε με σύντομες παρεμβάσεις των παρευρισκομένων οι οποίοι στο σύνολό τους επεσήμαναν πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η ενημέρωση στην αποφυγή τέτοιων λυπηρών φαινομένων που μπορούν να πληγώσουν σε μεγάλο βαθμό τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές.

Ο υπεύθυνος για θέματα νεολαίας Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Βασιλάκης τόνισε ότι η υπεύθυνη ενημέρωση αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας, η οποία έχει λάβει αρκετά μεγάλες διαστάσεις.

Η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας του Δήμου Πρέβεζας Ελευθερία Αγγέλη ως εκπαιδευτικός κατήγγειλε όχι μόνο την σχολική αλλά κα κάθε μορφής βίας όπως αυτή που καταγράφεται τα τελευταία δύο χρόνια στο Κέντρο Συμβουλευτικής του Δήμου Πρέβεζας. Το δικό τους μήνυμα κατά της σχολικής βίας έστειλαν οι προϊστάμενοι Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Δημήτρης Ηλιόπουλος και Χριστόφορος Μπέλλος αντίστοιχα, ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι εισηγητές οι οποίο μίλησαν μεταξύ άλλων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Εκπαιδευτικού ρατσισμού, τον ρόλο που καλείται να παίξει ο εκπαιδευτικός στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού αλλά και τους άξονες πρόληψης στα σχολεία. Το θερμό χειροκρότημα όλων απέσπασαν οι μαθητές σχολείων, οι οποίοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην σχολική βία και τον ρατσισμό με θεατρικά και άλλα δρώμενα.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ