ΠΡΕΒΕΖΑ: Επίσκεψη Κώστα Μπάρκα στην Α.Ε.Ν. Ηπείρου

Επίσκεψη Κώστα Μπάρκα στην Α.Ε.Ν. Ηπείρου.

Την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου στην Πρέβεζα επισκέφτηκε για άλλη μια φορά, το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας. Ο βουλευτής πραγματοποίησε συνάντηση με τους φοιτητές και τους καθηγητές της σχολής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές της σχολής.
     Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των φοιτητών υπογράμμισαν ότι τα τελευταία πέντε χρόνια τους έχει στερηθεί το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης, με αποτέλεσμα φοιτητές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα. Επιπλέον, τόνισαν ότι η σίτισή τους στη λέσχη του Τ.Ε.Ι. δεν επιλύει ουσιαστικά το ζήτημα, καθώς και σ’ αυτή την περίπτωση τα γεύματα που τους παρέχονται δεν είναι δωρεάν.  Ζήτησαν την επαναλειτουργία του μαγειρείου της Α.Ε.Ν.
     Στη συνέχεια, τόνισαν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκτήσει φοιτητικό εισιτήριο (πάσο), όπως οι φοιτητές των Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι. και κατ’ επέκταση όλοι οι φοιτητές των Α.Ε.Ν. αναγκάζονται να πληρώνουν ολόκληρα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Έπειτα, οι εκπρόσωποι των φοιτητών υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της ένταξης της Α.Ε.Ν. στη Δημόσια Ανώτατη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και ζήτησαν να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση, όπως συμβαίνει με τους απόφοιτους ναυτικής εκπαίδευσης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
     Από  την πλευρά τους οι καθηγητές της Α.Ε.Ν. τόνισαν, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα προκήρυξης μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού ναυτικών μαθημάτων, την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής της σχολής και τον εκσυγχρονισμό του προγράμματος σπουδών της.
     Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους σπουδαστές και τους φοιτητές της Α.Ε.Ν. ότι η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε την προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αποτελούν τροχοπέδη για την αναπτυξιακή πορεία της ναυτιλίας μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η κατοχύρωση, ο επανασχεδιασμός και η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν ναυτικής εκπαίδευσης θα γίνει βάσει των σύγχρονων απαιτήσεων. Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό της Α.Ε.Ν.  μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στην  επέκταση της ναυτικής εκπαίδευσης, η οποία προβλέπεται να γίνει και θα αφορά και στα κατώτερα πληρώματα. Τέλος, δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των σπουδαστών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites