Σάββατο, 26/09/2020

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ. Αποστόλου, υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων και τοπικούς θεσμικούς φορείς για το θέμα των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Άρτα.
Από την πλευρά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου υπήρξε η δέσμευση από όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι θα προχωρήσει άμεσα η οριοθέτηση των πλημμυρικών ζωνών, ώστε να ξεκινήσει η καταβολή του βοηθήματος των 586 Ευρώ στους πλημμυροπαθείς και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου τον μήνα Απρίλιο.
Για τη απώλεια της φυτικής παραγωγής και του φυτικού κεφαλαίου καταβάλλονται προσπάθειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ολοκληρωθεί η εκτίμηση των απωλειών και να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τις πλημμύρες. Οι αποζημιώσεις για τη φυτική παραγωγή θα υπολογιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες αθροιστικά με τις αποζημιώσεις των δικαιούχων για τις καταστροφές  από τον παγετό.
Οι φορείς των συναρμόδιων υπουργείων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τον Δήμο Αρταίων προχωράνε το ταχύτερο δυνατόν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.
Στεκόμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας από την πρώτη στιγμή του προβλήματος και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επουλωθούν οι πληγές από την καταστροφική πλημμύρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ