Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό κ. Αποστόλου, υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων και τοπικούς θεσμικούς φορείς για το θέμα των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην Άρτα.
Από την πλευρά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου υπήρξε η δέσμευση από όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι θα προχωρήσει άμεσα η οριοθέτηση των πλημμυρικών ζωνών, ώστε να ξεκινήσει η καταβολή του βοηθήματος των 586 Ευρώ στους πλημμυροπαθείς και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για την απώλεια ζωικού κεφαλαίου τον μήνα Απρίλιο.
Για τη απώλεια της φυτικής παραγωγής και του φυτικού κεφαλαίου καταβάλλονται προσπάθειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ολοκληρωθεί η εκτίμηση των απωλειών και να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από τις πλημμύρες. Οι αποζημιώσεις για τη φυτική παραγωγή θα υπολογιστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες αθροιστικά με τις αποζημιώσεις των δικαιούχων για τις καταστροφές  από τον παγετό.
Οι φορείς των συναρμόδιων υπουργείων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τον Δήμο Αρταίων προχωράνε το ταχύτερο δυνατόν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.
Στεκόμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας από την πρώτη στιγμή του προβλήματος και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επουλωθούν οι πληγές από την καταστροφική πλημμύρα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Εξετάσεις για απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

12/06/2021, 6:25 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Περιφέρεια Ηπείρου : Σε εξέλιξη η διαδικασία πληρωμών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19

12/06/2021, 6:16 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Αναδόχους νέων έργων ανέδειξε η Οικονομική Επιτροπή

12/06/2021, 6:12 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : 15 νέα κρούσματα στην Ήπειρο – Αναλυτικά η κατανομή

12/06/2021, 6:02 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Γιώργος Στύλιος: Ένα καλό νέο για την Άρτα. Περισσότερα από 1,5 εκ. € εγκρίθηκαν επιπλέον για τη βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου και τον Οδικό άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων.

12/06/2021, 5:55 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κορωνοϊός : Μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο

09/06/2021, 5:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites