Τρίτη, 22/09/2020

Ούτε 1, ούτε 2, ούτε 132 … Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Ημιμαραθώνιος Άρτας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος  Άρτας «Ο  Δρόμος του Γιοφυριού» την Κυριακή 29 Μαρτίου (ημερομηνία που διεξήχθη και ο πρώτος επίσημος Ολυμπιακός Μαραθώνιος στις 29 Μαρτίου το 1896).

Σημείο εκκίνησης του αγώνα δρόμου ήταν η πύλη του Κάστρου της Άρτας και ο τερματισμός ήταν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Η διαδρομή που ακολουθήθηκε περιλάμβανε όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης.

Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδά της θα κατατεθούν στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

 Ο αγώνας του ημιμαραθωνίου -αποστάσεως 21,1 χλμ.-, στον οποίο συμμετείχαν 400 δρομείς, γνωστοί αθλητές, αλλά και απλοί πολίτες, ολοκληρώθηκε με νικητή τον Μιχάλη Παρμάκη του συλλόγου Δρομέων «NORTH FACE TEAM», με χρόνο 01.11.18, για τους άντρες, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Λαμπρινή Λιούτα με χρόνο 01.36.16.

Στις άλλες κατηγορίες: στα 5.000 μέτρα, στον οποίο συμμετείχαν 800 δρομείς, νικητές για τους άνδρες αναδείχτηκαν οι: Καρέτσος Ιωάννης του « Συλλόγου  Δρομέων Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου», Κεχαγιάς Χρήστος του συλλόγου «RUNNING TEAM Κεχαγιάς» και ο Γκιάγκας Φώτης του «Συλλόγου Δρομέων Κλασικού Αθλητισμού Παραμυθιάς», ενώ για τις γυναίκες νικήτριες αναδείχτηκαν οι Ζήση Ευαγγελία, Γεωργονίκου Αγγελική και η Κάτσενου Γεωργία του συλλόγου «Φίλανδρος».

Στους μαθητικούς αγώνες συμμετείχαν περίπου 400 μαθητές από σχολεία της περιοχής της Άρτας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε για το αθλητικό αυτό γεγονός τα εξής «Η εκδήλωση αυτή, πέραν του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα, στοχεύει και στην προαγωγή του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην ανάδειξη και προβολή των μνημείων της πόλης μας. Θέλουμε η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός (και ο ημιμαραθώνιος και η εκδήλωση βράβευσης αθλητών της περιοχής μας), ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Άρτας… Επίσης είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τον τουρισμό και να ενισχύσουμε την τοπική μας οικονομία, καθώς είναι ένας ακόμα λόγος, μια ακόμη αφορμή, ένα σπουδαίο γεγονός για το οποίο αξίζει να έλθει κάποιος στην πόλη μας.»
http://www.artinews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ