To Hπειρώτικο πρωινό θα παρουσιαστεί στην 10η HORECA 2015 η οποία θα πραγματοποιηθεί 6 με 9 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάδειξης των προϊόντων που αποτελούν το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό». Στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από την προώθηση του ελληνικού πρωινού στις μονάδες φιλοξενίας, να συστήσει στους επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων τη γαστρονομική πολυμορφία κάθε τόπου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας- το οποίο θα λειτουργήσει μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας- θα παρουσιάζονται τα προϊόντα της περιοχής μας σύμφωνα με το «Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό», δηλαδή αρτοσκευάσματα, λάδι, ελιές, μέλι, αλλαντικά, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, πίτες, μαρμελάδες, τοπικά γλυκά και φρούτα. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή θα αναδειχθεί ο πλούτος και η ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η παρουσίαση του Ηπειρώτικου Πρωινού θα γίνει στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής.