Πλούσιο το αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Δήμο Ζηρού

Πλουσιότερο από κάθε άλλη φορά θα είναι φέτος το αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Δήμο Ζηρού. Το κεντρικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Φιλιππιάδα με καρναβαλικές εκδηλώσεις και το κάψιμο του καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία της πόλης την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.30 το βράδυ. Τις εκδηλώσεις θα διοργανώσει για 13η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού. Το ενδιαφέρον για τη φετινή διοργάνωση είναι τεράστιο καθώς τα γκρουπ καρναβαλιστών που έχουν δηλώσει συμμετοχή και καθημερινά αυξάνονται, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα!.
Εξάλλου την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 το πρωί στον ίδιο χώρο ο μάγος Μόντζο Τζόντζο θα κάνει μαγικά κόλπα και χάπενινγκ, ενώ εξειδικευμένοι κλόουν και ξυλοπόδαροι θα πυροδοτήσουν το κέφι και θα προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους φίλους.  
Ξεχωριστή νότα στις αποκριάτικες εκδηλώσεις θα δώσουν μέλη της αδελφότητας Ανωγιωτών το πρωί της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου στην Πλατεία της Φιλιππιάδας χορεύοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι.  
Ο μάγος Μόντζο Τζόντζο μαζί με τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους θα ξεκινήσουν τα ‘μαγικά’ τους και τις επιδείξεις τους από την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11.000 το πρωί, στην Πλατεία του Θεσπρωτικού. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Θεσπρωτικό θα κορυφωθούν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 με καρναβαλικούς χορούς, μία εξαιρετική εκδήλωση που θα συνδιοργανώσει ο Δήμος Ζηρού με τοπικούς συλλόγους.
Επίσης την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου το βράδυ στη Δημοτική Κοινότητα Ριζοβουνίου και μετά το τέλος του καρναβαλιού στο Θεσπρωτικό, θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου του αποκριάτικου γάμου και θ’ ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου και ψησίματα για τον εορτασμό της Αποκριάς.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, διοργανώνει τζαμάλες και ψησίματα.
Ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας, τέλος, στις 14 Φεβρουαρίου, ως προεόρτια των αποκριάτικων εκδηλώσεων, θα διοργανώσει σε καφετέρια της πόλης, χορευτική εκδήλωση με τίτλο: Κόκκινος χορός.
Σε δήλωσή του σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα αλλά και σε όλο τον Δήμο Ζηρού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Γκάρτζιος σημείωσε: «Μετά το «μαγικό χωριό» Φιλιππιάδας, που διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία το διάστημα των Χριστουγέννων, ο Δήμος Ζηρού δίνει και πάλι ξεχωριστό χρώμα στην πόλη, αλλά και σε όλο τον Δήμο στηρίζοντας τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Φιλιππιάδας και άλλων τοπικών συλλόγων. Καλούμε τον κόσμο να λάβει μέρος στο αποκριάτικο πρόγραμμα και να δώσει και πάλι δυναμικό ‘παρών’ τις εκδηλώσεις».  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites