Τετάρτη, 12/12/2018

ΠΡΕΒΕΖΑ: «Γιολάντα» και «το Κάστρο του Κυανοπώγωνα» απευθείας από τη ΜΕΤ

ΔΥΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΕΣ ΟΠΕΡΕΣ ΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«Γιολάντα» και «το Κάστρο του Κυανοπώγωνα» απευθείας από τη ΜΕΤ

Με δυο μονόπρακτες και σπάνια στο ευρύ κοινό παρουσιαζόμενες όπερες «Γιολάντα» (του Τσαϊκόφσκι) και «Το κάστρο του Κυανοπώγωνα» (του Μπάρτοκ), συνεχίζονται το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βράδυ ακριβώς οι απευθείας μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας
Ο ιδιοφυής Πολωνός σκηνοθέτης Μάριους Τρελίνσκι φέρνει μαζί δύο όπερες με χαρακτηριστικά ψυχολογικού θρίλερ και μας υπόσχεται ένα βράδυ με εντυπωσιακά σκηνικά εμπνευσμένα από τα φιλμ νουάρ της δεκαετίας του ’40.
Στο ρομαντικό παραμύθι του Τσαϊκόφσκι η Γιολάντα είναι η τυφλή πριγκίπισσα που αγνοεί την ύπαρξη τόσο του φωτός οσο και του έρωτα. Ο έρωτας θα φωτίσει τελικά τον κόσμο της.
Η εξπρεσιονιστική όπερα του Μπάρτοκ, και «μπαλάντα της εσωτερικής ζωής» κατά τον συνθέτη, είναι μια αλληγορία για την ανομολόγητη μυστικότητα της ανθρώπινης υπόστασης. Σε αυτή, η Ιουδήθ, ερωτευμένη με τον Κυανοπώγωνα, ανακαλύπτει, μέσα από τις εφτά πόρτες του Κάστρου του, ένα-ένα όλα τα φοβερά μυστικά του.
Η Άννα Νετρέμπκο εμφανίζεται ως Γιολάντα στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο μέρος η Νάντια Μίκαελ και ο Μιχαήλ Πετρένκο ενσαρκώνουν τους δυο πρωταγωνιστές στην όπερα του Μπάρτοκ.
Διευθύνει ο διάσημος Ρώσος μουσικός Βαλερί Γκέργκιεφ.
Ο Δήμος Πρέβεζας και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» προσφέρει για έκτη χρονιά τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, ενώ έχουν προβλεφθεί και ελληνικοί υπότιτλοι.
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και παιδικό/ φοιτητικό 4 ευρώ.
Πληροφορίες: 2682025320 και odioprev@otenet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ