ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ:”Είμαι από τα Γιάννενα. Είμαι “παγουράς”.

Ο Θανάσης Αλευράς, το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε στο «Πρωινό» και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και στη Φαίη Σκορδά για τις φιλίες που κατάφερε να δημιουργήσει μέσω της επαγγελματικής του πορείας, ενώ με αφορμή την πολυσυζητημένη βράβευση του Σάκη Ρουβά ανέλυσε τη δική του οπτική για το διαχωρισμό του θεάτρου στην Ελλάδα.
«Είμαι από τα Γιάννενα. Είμαι “παγουράς”. Μεγάλωσα στη φύση και μου λείπει αφόρητα αυτή η επαφή. Οπότε μετακόμισα στο Καλαμάκι, γιατί είναι λίγο πιο εξοχή και ξεγελιέμαι.»Και συμπλήρωσε:«Τους τελευταίους τρεις – τέσσερις μήνες δεν κάνω τίποτα. Θα μαζευτούμε στο σπίτι φίλοι, μετά τις δωδεκάμισι με μία τη νύχτα, σαν τους βρυκόλακες. Θα φάμε, θα πούμε τα νέα μας. Μαγειρεύω… Όλα τα μαγειρεύω».Για τις φιλίες που δημιούργησε μέσα στον χώρο, ο Θανάσης Αλευράς παραδέχτηκε:«Κοίταξε, με τον Γιώργο Δάσκαλο ήμαστε στο ίδιο θρανίο από την 1η γυμνασίου στα Γιάννενα. Συμμαθητές, ίδιο θρανίο – λάθος τραγικό. Και μάλιστα πρώτο θρανίο. Ντροπή δηλαδή, θράσσος. Μαζί ονειρευόμασταν να φύγουμε και να κατακτήσουμε τον κόσμο. Είμαστε πολύ φίλοι ακόμα, είναι σχέση σχεδόν…συγγενική. Από αυτούς που γνωρίζετε μέσα από τη δουλειά, φίλοι είμαστε με τη Ζέτα (Μακρυπούλια), την Ελισάβετ (Κωνσταντινίδου), τη Σοφία Φαραζή που είμαστε και κουμπάροι, τον Νίκο Μουτσινά. Αλλά και με πολλούς ανθρώπους έχω πολύ καλή σχέση μέσα από τη δουλειά».Για την πρόσφατη βράβευση του Σάκη Ρουβά, ο ίδιος είπε:«Τι φταίει ο Σάκης που τον βράβευσαν; Καλά έκανε και το πήρε. Είναι όπως και στην κριτική… Συνυπολογίζοντας μπορεί να ακούστηκε λίγο προκλητικό όλο αυτό. Αν ήταν σε μια άλλη κατηγορία, μπορεί να μην ενοχλούσε και κανέναν. Γιατί ήταν πραγματικά καλός ο Σάκης στην παράσταση αυτή. Την είχα δει και ήξερε ο Δημήτρης ο Λιγνάδης γιατί ήταν ο Σάκης σε αυτόν τον ρόλο».Δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει τιμηθεί με βραβείο “Χορν”, ο Θανάσης Αλευράς εξήγησε:«Ωραία είναι τα βραβεία… Είναι και ποιος το δίνει, ποια είναι η επιτροπή… Πολλά λένε και για εμάς. Λένε μήπως ανήκεις σε κάποια κλίκα, αν είσαι στην οικογένεια του θέατρου του πιο κλειστού. Εγώ δεν υπήρξα κάπου. Μου το έδωσαν πραγματικά από την καρδιά τους και το χάρηκα», ενώ, όταν η Φαίη Σκορδά τον ρώτησε αν όντως υπάρχουν ακόμα διαχωρισμοί μεταξύ εμπορικών και «σοβαρών» ηθοποιών, απάντησε: «Υπάρχουν ακόμα αυτά. Όχι τόσο με την ίδια ένταση. Έχουν χαλαρώσει γιατί υπάρχει και η ανάγκη για μια δουλειά και μόνο. Για μένα έτσι κι αλλιώς ήταν πιο απενοχοποιημένα στο μυαλό μου όλα αυτά. Είναι πιο αμερικάνικος ο τρόπος μου. Απλώς είναι πολύ μικρή η αγορά και λυσσάμε μεταξύ μας, όπως σε όλα τα πράγματα. Θέλω να κάνω τις “Καμπάνες του Έντελβαϊς”, που είναι γεγονός ότι είναι σπουδαία παράσταση και είμαι πολύ περήφανος, και ταυτόχρονα να κάνω “Your Face Sounds Familiar”. Και μετά να κάνω “Βυσσινόκηπο” και μετά, άμα μπορέσω, να πάω και στην Επίδαυρο. Τη δουλειά μου κάνω και κρίνομαι εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να μην τα μπορώ όλα. Θέλω να τα δοκιμάσω και να δω για ποια πράγματα είμαι. Δεν έχω το περιθώριο αυτό;».
epirusgate


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites